BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,69
ALTIN 2.409,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Arınç'ın ağlamasıyla böyle dalga geçti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak Ürdün Kralı'nın Erdoğan'a tepkisi sonrası açıklama yapan Arınç'ı eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "kapı gıcırdısına bile ağlayan" Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Ürdün Kralı’nın Atatürk için gözyaşı dökmesini anlamadığını, bunun "bir idrak sorunu olmaktan öte bir nefret yansıması” olduğunu belirtti.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcıları Toprak ve Faik Öztrak ile Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. 

ARINÇ KAPI GICIRTISINA BİLE AĞLIYOR

Toprak burada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ürdün Kralı’na ilişkin sözlerini değerlendirdi. Bu sözlerin aslında Arınç’ın Ürdün Kralı’nın Atatürk için gözyaşı dökmesine duyduğu tepkinin ve nefretin bir yansıması olduğunu ifade eden Toprak, “Dünyanın sayılı liderlerinden ve önderlerinden biri olan Büyük Atatürk’e bütün dünya saygı duyarken Sayın Arınç ve AKP zihniyeti Atatürk’ü ve de onun yarattığı demokratik düzeni; değer, kazanım ve özgürlükleri bir türlü anlayamamışlardır. Sayın Bülent Arınç Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin bakanı olmuş; ama Cumhuriyetin erdemi ile bakan olmanın nezaketinden uzak kalmıştır. Kapı gıcırdayışına bile ağlayan Sayın Arınç’ın, Ürdün Kralı’nın Atatürk için gözyaşı dökmesini anlamaması bir idrak sorunu olmaktan öte bir nefret yansımasıdır” dedi.