BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Türkkan'dan CHP'li vekillere çağrı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu’nda 1 Mart tezkeresinin görüşüldüğü gizli oturuma katılan CHP milletvekillerini, basın toplantısı yaparak, neler konuşulduğunu açıklamaya çağırdı.

Abone ol

Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 5 Mart’ta Meclis Başkanlığı’na başvurarak, kapalı oturum tutanaklarının açıklanmasını talep ettiğini anımsattı.

Meclis Başkanlığı’nın cevabi yazısında, İçtüzüğe göre tutanakların 10 yıl geçtikten sonra yayımlanabileceğinin, yani takdire bağlı olduğunun belirtildiğini anlatan Türkkan, ”Bu tutanakları, Oslo ve İmralı tutanakları gibi sızdırma yoluyla öğrenemeyeceğimize göre, kamuoyunun kapalı oturumda neler konuşulduğunu öğrenmesinden neden korkuyorsunuz?” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tutanakları açıklatmayacağını savunan Türkkan, ”Açıklatamazlar zira o tutanaklar, her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyebilen bir Başbakan’ın siyasi meşruiyetini, varlığını, iktidarını borçlu olduğu güçlere diyetini ödeyebilmek için milli çıkarları ayaklar altına aldığının belgesidir” diye konuştu.

Tezkerenin görüşüldüğü dönemde MHP’nin parlamento dışında olduğunu anımsatan Türkkan, CHP’ye çağrıda bulunarak, oturuma katılan milletvekillerinin basın toplantısı yaparak, neler konuşulduğunu açıklamasını istedi.

Türkkan, ”Bu açıklama suçsa, terör örgütü lideriyle pazarlık yaparak, Türkiye’yi bölücü faaliyet de dahil birçok anayasal suç işleyen iktidar karşısında, varsın böyle bir suçu da bu arkadaşlarımız işlesin” dedi.