BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  POLİTİKA

Apo'nun çağrısına Kışanak'tan destek var!

BDş Eşbaşkanı Gültan Kışanak Diyarbakır'da yaptığı konuşmada Öcalan'ın çağrısına bu sözlerle destek verdi

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak  Diyarbakır Nevrozu'nda yaptıkları konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısına destek verdi.

Ben de Mazlum Doğan’ın, Berivan'ın, Ronahi'nin şahsında tüm Nevroz şehitlerini saygıyla selamlıyorum. Bugünleri yaratan, özgür sevdasını bu halka aşılayan, halkımızın özgürlük yürüyüşüne güç veren, bedenlerinde Nevroz ateşi yakan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Biz de, siz değerli halkımız mücadele ettiniz, direndiniz, inandınız, yürüdünüz, özgürlüğe yürüdünüz, bugünleri yarattınız, sözümüzü oluşturdunuz, direnişimizi kurdunuz ve bugün hepimizin ortak sözüdür. Kürt halk önderi Sayın Öcalan söyledi, bu söz hepimiz adına direnen halkımız adına, kadınlar adına, gençler adına Agitler adına, Berivanlar adına söylenmiş sözdür.

BU SÖZÜN GEREĞİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Biz bu sözün gereğini yapmak için bundan sonra daha çok çalışacağız. Sözümüzü bugün söyledik: Buradan Amed meydanından bir kez daha sizler her tarih yazdınız, hem de tarihe tanıklık ettiniz, şimdi yeni bir sürecin hep beraber daha güçlü daha emin adımlarla yürümek için hazır mıyız? Amed hazır mı? Kürdistan halkı hazır mı? Kardeşliğe barışa, eşitliğe inananlar bu yeni sürece hazır mı? İşte bize demokratik siyasette görev verdiğiniz bizlere sizinle birlikte bu yolu yürümek düşer.

Bu onuru bize bahşederseniz, ömrümüzün sonuna kadar barış için çözüm için özgürlük için, özgür bir gelecek için yürümeye hazırız. Size Amed halkına, halkımıza söz veriyoruz."