BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nden mektuba ilk tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Öcalan'ın mektubunun sorulmasına temkinli yaklaştı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''İnşallah bir çözüme ulaşılır. Temennimiz budur. Biz Saadet Partisi ve Milli Görüş olarak bu ülkede bir serçenin bile haksız öldürülmesine müsaade etmeyiz, gönlümüz razı olmaz'' dedi.

Kamalak, Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'yı makamında ziyaret etti.

Esnafın problemlerini dinleyen Kamalak, iktidarları döneminde hem esnafı hem de çalışanları rahatlatan reformlar yaptıklarını anlattı.

Çanakkale'de şehit düşenlerin sadece Türkler ve Kürtler olmadığını hatırlatan Kamalak, şehit olanların bir ümmet adına müdafaa yapan tüm Müslüman unsurlar olduğunu kaydetti.

Çanakkale'de birbirine vücudunu siper edenlerin torunlarının, çocuklarının zaman içerisinde birbirine düşürüldüğünü dile getiren Kamalak, ''Bugün nevruz, 'yeni gün' demektir. İnşallah bir çözüme ulaşılır. Temennimiz budur. Biz Saadet Partisi ve Milli Görüş olarak bu ülkede bir serçenin bile haksız öldürülmesine müsaade etmeyiz, gönlümüz razı olmaz'' diye konuştu.

Çözümün milletin ortak değerlerini öne çıkarmaktan geçtiğini ifade eden Kamalak, ''Böyle bir günde tabii ki moral bozucu ve ümitsizliğe yol açıcı mesaj vermek doğru değil. Bu ülkede bir damla kanın bile akmasını önleyici tedbire biz sonuna kadar destek veririz'' ifadesini kullandı.

Kalıcı çözüm için ilk olarak iktisadi problemlerin çözülmesi sonra da hukuki bakımdan da hakların verilmesi gerektiğine işaret eden Kamalak, ''Üçüncü olarak da bu milletin bütün fertlerinin kardeş olduklarını ruhlarına yerleştirecek olan bir eğitim sistemini kurmamız lazım. Yoksa geçici, palyatif tedbirlerle ne sitelerimizde ne Türkiye coğrafyasında ne İslam aleminde ne de dünyada kalıcı barışı sağlamak kanaatimizce mümkün değildir'' görüşüne yer verdi.

Taklacı ise ziyarette yaptığı konuşmada, siteler esnafının problemleri hakkında Kamalak'a bilgi vererek, sorunların çözümü noktasında destek istedi.