BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Öcalan genç gelin alıyor

Osman Öcalan, aşk hayatına daldı... Nikah masasına oturmaya hazırlanan Öcalan, genç bir kız ile evleniyor.

Abone ol

Terörist Abdullah Öcalan'ın kardeşi, PKK'nın eski yöneticilerinden terörist Osman Öcalan, örgütten birlikte kaçarak evlendiği İran Kürtlerinden olan, Jiyan kod adlı Keve Suci'den boşandı. Boşandıktan kısa bir süre sonra yeniden evlenmeye hazırlanan Öcalan, Kuzey Irak'ın Dohuk kentine bağlı Akre ilçesinde 22 yaşındaki bir kızla hayatını birleştirecek.

PKK'dan ayrılarak Yurtsever Demokratik Parti'yi kuran, oradan da "partinin ilkelerini ihlal ettiği" gerekçesiyle ayrılmak zorunda kalan Öcalan'ın, örgütten kopmayı göze alarak evlendiği Keve'den iki erkek çocuğu oldu.

Süleymaniye'nin Köysancak ilçesinde oturan ve fırın açarak esnaflığa başlayan Öcalan ile eşi Keve arasında şiddetli geçimsizlik başgösterdi.
     
52 BİN DOLAR HARCADI

Geçen ay mahkeme kararıyla boşandığı öğrenilen Öcalan, ikinci evlilik için hazırlık yapmaya başladı. Dohuk'a bağlı Akre kasabasından 22 yaşındaki bir Kürt kızıyla tanışan Öcalan, gelin adayına 2,5 kilogram altın aldı. Öcalan'ın evlilik için 52 bin dolar para harcadığı öğrenildi.

Öcalan'ın önümüzdeki günlerde düğün yapıp evleneceği, bunun için davetiye bastırdığı, eski eşi Keve'nin Avrupa'ya gitmek için hazırlık yaptığı belirtildi.

Örgütten ayrılış nedeni konusunda "Ayrılmak çözüm aramaktır" başlığını kullanarak bilgi veren Öcalan, birbirini sevenlerin örgütte idam gibi ağır cezalara çarptırıldığını, kendisinin de aşık olmasının idam cezası almasında etken olduğunu söylemişti.