BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

O provokatör bulundu

Bu resmen bölücülük. İstanbul'da tahrik kokan rozetler dağıtılıyor.

Abone ol

İstanbul'da çok tehlikeli bir provokasyona imza atılıyor.. Elden ele dağıtılan rozetler toplumun birlik beraberliğine adeta dinamit koyuyor.

Üzerinde "Alışverişimi Türk'ten yapıyorum, param PKK'ya gitmiyor" yazan rozetler evlere dağıtılıyor. Çantalara da takılabilen rozetlerin üzerinde Türk bayrağı bulunuyor.

PKK ile Kürtlerin özdeşleştirilip, Kürtlere düşmanlık hisleri beslenmesine yol açabilecek bu kampanyanın sahibi Türk Solu dergisi.

Türk-Kürt kardeşliğini zedeleyebilecek dergide Kaya Atabek imzasıyla yer alan o yazı:

"Türk düşmanı sistemin can damarı ekonomide kurulmuştur. Bu can damarını kesmemiz gerekmektedir. Düşman bize her cepheden saldırmak için özellikle bu cepheyi sağlam tutmaktadır. Onlar bunun öneminin farkındalar. Her Türk bu noktada bilinçli davranmalıdır ve uyarıcı olmalıdır. Türklük her alanda hırpalanmaktadır ve yok edilmek istenmektedir. Buna karşı Türk'ün her alanda kendisini savunması gerekmektedir.

Bu nedenle Türkülüğe ve Türk'e her anlamda sahip çıkmalıyız. Bu nedenle alışverişimizi Türklerden yapmalıyız.

Hiçbir yerde Türkçeden başka dil kullanmamalıyız, kullananlara da taviz vermemeliyiz. Türk müziği dinlemeliyiz, Türk yemeği yemeliyiz.

Türklük nerede saldırı ile karşılaşıyorsa biz orada Türklüğümüze sahip çıkmalıyız. Cephemizi orada kurmalıyız.

Atatürk için Tekalif-i Milliye'nin önemi bellidir. "Yerli malı Türk'ün malı" kampanyalarının değeri ve Türk davasına yaptığı katkılar ortadadır. 68 kuşağının devrimci gençlerinin Amerikan sigarasına, Amerikan gazozuna karşı koyuşunun anlamını kim yadsıyabilir?

Doğru, bunlar siyasal tavırlardır ve sembolik anlamları vardır ama siyaset de bu sembollerin öncülüğünde şekillendirilir. Bu semboller ulusça sahiplenildiği anda artık karşısında durulamayacak maddi güçlere dönüşeceklerdir.

Bu nedenle "Alışverişimi Türk'ten yapıyorum" kampanyasını Kurtuluş Savaşı günlerinin ruhuyla ve 68 devrimcilerinin militanlığıyla sahiplenelim...

Türk'üm diyen herkesin önündeki en acil milli ve devrimci görev budur:
Alışverişimizi Türk'ten yapalım, paramız PKK'ya gitmesin!"