BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  DÜNYA

ABD yanlışlıkla sivilleri vurdu

ABD, El Kaide militanlarına yönelik operasyonlar sırasında sivilleri vurdu.

Abone ol

Irak’taki ABD ordusu adına yapılan açıklamada, Amerikan askerlerinin, El Kaide militanlarına yönelik operasyonlar sırasında yanlışlıkla 4 Iraklı sivili vurduğu ve bu kişilerden birinin öldüğü bildirildi.

Açıklamada, Bağdat’ın 30 kilometre kuzeyindeki Termiye’de dur ihtarına uymayan ve iki uyarı ateşine rağmen askerlere doğru ilerlemeye devam eden araca ateş açan Amerikan askerlerinin, aracın içindeki 4 kişiyi vurduğu kaydedildi.

Yaralanan yolculardan birinin hastaneye kaldırılırken yolda öldüğü belirtilen açıklamada, "Koalisyon güçlerinin gayretle Irak’ı terör ağlarından kurtarmaya çalışırken Iraklıların yaralanması ve ölmesinden üzüntü duydukları" ifade edildi.

ABD ordusu adına iki hafta önce yapılan benzer bir açıklamada da Amerikan askerlerinin iki ayrı olayda, biri çocuk 5 Iraklı sivili öldürdüğü bildirilmişti. İki hafta önceki olaylarda da dur ihtarına uymadığı ileri sürülen araçtakiler vurulmuştu.

Amerikan askerlerinin 2003’teki işgalden bu yana özellikle hava saldırılarında ve "Humvee" tipi zırhlı araçlarla konvoy halinde gezerken aşırı güç kullanımının Irak halkının öfkesine neden olduğu bildiriliyor.