BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.425,46
HABER /  GÜNCEL

İhale sakata geldi

ATV-Sabah ihalesine tek grup giriyor. Borsa yatırımcılarından çağrı var.

Abone ol

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) yarın düzenleyeceği ATV-Sabah ihalesine tek grubun katılması ile yüksek bir bedele ulaşılamayacağının belli olduğunu, bu aşamada ihalenin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Bahçuvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabah ve ATV'de geçmişten gelen 38 bin yatırımcının varlığı bulunduğunu ifade ederek, yatırımcıların, ihalede yüksek bir bedelin çıkmasını beklediklerini, ancak "sadece Çalık Grubunun ihaleye katılacak olması" ile yüksek bir bedele ulaşılamayacağının belli olduğunu savundu.

İhaleye tek grubun katılmasının tüm taraflar için "hoş" olmayacağını ifade eden Bahçuvan, "Gelinen noktada ihaleye tek grubun katılacağını görüyoruz. Belki o da vazgeçebilir veya istenen bedeli vermeyebilir. Bu şekilde bir satış sürecinin artık sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Hem yatırımcılar hem ihaleyi kazanacak grup hem de satışı yapan kurum açısından çok sağlıklı bir sonuç vermeyecek. Bu aşamada ihale iptal edilmeli" şeklinde konuştu.

Bahçuvan, BORYAD olarak ATV-Sabah'ın satılamaması durumunda izlenecek yola ilişkin, TMSF'ye, ''iktisadi bütünlüğün tekrar menkul kıymetleştirilerek, bir holding çatısı altında toplanması, holdingin borsada halka arzı ve mağdur yatırımcılara da bu holdinge ait hisse senetlerinin dağıtılması yönünde öneride bulunduklarını'' hatırlattı.

Söz konusu öneri ile hem yatırımcıların para kazanacağını hem de "böyle acil bir satış" yapma zorunluluğunun kalmayacağını belirten Bahçuvan, TMSF ile görüşmeye devam edeceklerini bildirdi.

"Buradan çıkış yolu, BORYAD formülünün uygulanmasıdır" diyen Bahçuvan, belli grupların bilançonun zayıflığından bahsettiğini, bu nedenle şirkette profesyonel bir yapılanma ve TMSF'nin daha güçlü bir yapıyla alıcıların karşısına çıkması gerektiğini söyledi. Bu arada, TMSF yetkilileri, şu anda ihalenin iptaliyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını, bugün mesai bitimine kadar teklif beklediklerini bildirdiler.