BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.447,64
HABER /  GÜNCEL

O komutanı çelişkiye düşüren sözler

Işık Koşaner’in 'Dost ateşinde öldü' dediği er Kızılaslan’ın cenazesinde Tümgeneral Ali Lapanta'nın sözleri gündemde.

Abone ol

Genelkurmay’ın kimliğini açıkladığı ‘dost ateşiyle ölen’ er Cüneyt Kızılaslan’ın cenazesinde bazı olayların yaşandığı ortaya çıktı. Star gazetesi o askerin cenazesinde komutanın "Askerin ölümüyle ilgili kafasında çelişki olanların, kendilerinde çelişki var” sözlerini manşetine taşıdı.

Emekli Orgeneral Işık Koşaner’in bir hafta önce internete düşen ses kaydında TSK’daki eğitim ve lider eksikliğine vurgu yapılırken bunun sonucu olarak bir erin alnından vurulması örnek gösterilmişti. Genelkurmay açıklamasına göre er Kızılaslan, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı baraj Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında  görevli iken 27 Aralık 2010 tarihinde dost ateşi ile öldürülmüştü. Haberde cenazede yaşananlar ayrıntılarıyla anlatılıyor.

AİLE TABUTA YAKLAŞTIRILMAMIŞTI

Er Kızılaslan için Adana Sabancı Merkez Camisine düzenlenen Tören’de Kızılaslan aile ve törene katılanlar ile yetkililer arasında tartışma yaşandı. Çocuklarının nasıl öldüğü hakkında sağlıklı bilgi alamayan aile cenazeye de yaklaştırılmadı. Cami avlusuna getirilen tabutun çevreinde güvenlik güçleri el ele tutuşarak kordon oluşturdu. Oğullarının cenazesine yaklaştırmayan aile ve cenaze törenine katılanlar yaşananlara tepki gösterdi. Anne Kadem Kızılaslan’ın “yavrumu son kez göreyim” feryadı üzerine basın mensuplarının soru yönelttiği jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta’dan ise çok daha skandal bir açıklama gelmişti. Lapanta, “Askerin ölümüyle ilgili kafasında çelişki olanların, kendilerinde çelişki var” ifadelerini kullanmıştı.

Gazetenin haberinde Tuğgeneral Lapanta'nın BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümü ile ilgili soruşturmada ifadesine başvurulan isimler arasında bulunduğu yazılı. Komutanın ayrıca son YAŞ toplantısında tümgeneralliğe terfi ettirildiği ortaya çıktı.