BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı yöneticiden çıkan raporda ne yazıyor?

İstanbul’da yakalanan PKK’nın üst düzey sorumlusundan çıkan rapor, örgütün ailelerden yediği darbeyi ortaya çıkardı.

Abone ol

Raporda, “Aileler artık çocuklarını bize vermiyor, eleman bulmakta zorlanıyoruz” deniyor...

İstanbul’da yapılan operasyonda yakalanan bir PKK’lının üzerinden çıkan raporda, bölücü terör örgütünün şehir merkezlerinde eylemci bulmakta zorlandığı, ailelerin çocuklarını örgütten uzak tuttuğu ortaya çıktı.

Bugün TV'nin özel haberine göre, İstanbul polisi Esenler ilçesinde düzenlediği operasyonla PKK adına sokak eylemleri yapan vemolotoflu saldırılara katıldığı belirlenen 6 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan bir PKK’lının üzerinden örgütün zor durumda olduğunu gösteren bir rapor ele geçirildi.

“BİZ DARMADAĞIN OLDUK”

Örgütün bölge sorumlusu olduğu belirlenen PKK’lının kendi üstlerine hitaben yazdığı raporda, ailelerin çocuklarını sokak eylemlerinden uzak tutmaya çalıştığı belirtiliyor. Raporda “Aileler artık çocuklarını bize vermiyor, eyleme göndermiyor, eleman bulmakta zorlanıyoruz” ifadeleri yer alıyor.

İstanbul’da örgüt faaliyetlerinin gerileme nedenlerinden biri olarak polisin art arda yaptığı operasyonlar gösteriliyor. Raporda geçen, “Bölgede çok iyi bir komite kurmuş ve çalışıyorduk. Operasyonlar sonucu birçok kişi tutuklandı ve biz darmadağın olduk. Artık çalışma yapamıyoruz” ifadeleri dikkat çekiyor.