BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Nurtaç Arslan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Nurtaç Arslan eski görevi neydi?

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile yeri değişen isimlerden biri de Nurtaç Arslan oldu. Bartın Valisi olan Nurtaç Arslan'ın hayatı merak konusu oldu. Nurtaç Arslan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Nurtaç Arslan evli mi, eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, 2022 yılı valiler kararnamesi ile yapılan atamalar ve görevden almaların olduğu Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnamede 10 ilin valisi görevden alınırken, 20 ilin valisi değişti. Resmi Gazete atama kararına göre, Bartın Valisi Sinan Güner’in görevden alınırken, Bartın Valiliğine ise Nurtaç Arslan getirildi. Peki Nurtaç Arslan kimdir, nereli kaç yaşında? İşte Nurtaç Arslan’ın hayatı

Nurtaç Arslan kimdir?
Nurtaç Arslan, 1976 yılında Amasya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Amasya ili Taşova ilçesinde tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Nurtaç Arslan hangi görevlerde bulundu?
 06 Ocak 1999 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan ARSLAN, Aydın Karpuzlu ve Kırıkkale Delice İlçelerinde Kaymakam Vekili; Nevşehir Acıgöl Kaymakamı, Bayburt Aydıntepe Kaymakamı, Sivas Vali Yardımcısı, Çankırı Kurşunlu Kaymakamı ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. 20/08/2017 tarihli Müşterek Kararname ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına atanan Nurtaç Arslan, halen bu görevine devam etmektedir.

İngiltere Exeter Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2001 yılında; Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2014 yılında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktora çalışmasına devam etmekte olup tez aşamasındadır. 12 Mayıs 2022 Resmi Gazete kararıyla Bartın Valiliğine atandı. Nurtaç Arslan iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk annesidir.