BIST 10.295
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,57
HABER /  GÜNCEL

Nuri Ergin'den Küçük'e zehir tehdit

Karagümrük'ün ele başı Nuri Ergin, adliye çıkışında kameralar aracılığıyla Veli Küçük'e tehditler yağdırdı.

Abone ol

Karagümrük Çetesi'nin başı Nuri Ergin, duruşma için getirildiği adliyenin girişinde ve çıkışında Ergenekon Davası tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ü tehdit etti. Nuri Ergin, “Veli Küçük sen beni tanıyorsun. Biz kaybedeceğimiz maçı oynamayız. Akıllı ol” diye bağırdı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Uğur Balıkçıoğlu, başka suçtan tutuklu sanık Nuri Ergin ile tutuksuz sanık Ali Serhat Yıldırım katıldı. Duruşmada Emre Çakır’ın öldürülmesi talimatını vermediğini belirten Nuri Ergin, daha önce yaptığı mahkeme başkanının dosyadan çekilmesi talebini yineledi.

Daha önceki savunmalarını da tekrar eden Nuri Ergin, savunmasına şöyle devam etti:

“Kardeşim Vedat Ergin, oğlum Nurettin Ergin, kardeşim Soner Ergin, Zeynel Ergin mahkemelerine götürülüp getirilirken, talimatla ifadelere götürülüp getirilirken, hastaneye sevklere götürülüp getirilirken yapılacak suikastten ilk başta devletimizin başında olan Cumhurbaşkanı, Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, Jandarma Genel Komutanımız, MİT sorumludur. Bu saydığım makamlar içerisinde eğer kiralıklar tarafından suikaste uğrarsak sorumluları bunlardır. Dışarıda kim bizi öldürürse canımız feda olsun."

ŞENSES'İ 'ÖLDÜRÜN' DEDİM

Şarkıcı Adnan Şenses’in öldürülmesi talimatını verdiğini kabul eden Nuri Ergin, “Adnan Şenses’i öldürün, dedim. Ünlem koyarak" diye konuştu. Kendisinin işlediği suçların aile bireylerine çektirildiğini iddia eden Nuri Ergin, “Veli Küçük ile hiç ilişkim olmadı. Tüm hasımlarımı öldürdüm. Bir tek Alaattin var” dedi.

Danıştay saldırısı ile alakasının olmadığını yineleyen Nuri Ergin, “Bu saldırıyı yapan hain kahpeyi kınıyoruz. Bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerle aynı yerde olamayız. Biz kimseye biat etmediğimiz için bu başımıza geldi” diye konuştu.

Mahkeme duruşmanın 28 Eylül’de yapılmasına karar verdi.