BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.467,44
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

CHP-AKP kavgası isyan ettirdi!

Uşak İl Genel Meclisi'nde CHP'liler ile AK Partililer arasındaki kavga, diğer meclis üyelerini çileden çıkardı

Abone ol

Uşak İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantılarının 4. birleşimi Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında gerçekleştirildi.

Öz Merkez’de bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan toplantılarının 4. birleşimi geçen toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ile başladı. Meclis gündemindeki 10 madde görüşülerek karara bağlanırken, birkaç gündür devam eden karşılıklı sözlü sataşmalar bugünde devam etti. İdarenin 2010 yılı bütçesinde tarımsal hizmetler müdürlüğüne ayrılan tertipte aktarma yapılması hakkındaki komisyon raporu karara bağlandı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarının sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarının da değerlendirildiği meclis toplantısında Eşme İlçesi’ndeki Takmak göletinin mesire alanı projesi çerçevesinde kiraya verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Görüşmeler sonunda göletin kiraya verilmesi amacıyla Plan Bütçe Komisyonu’na ihale yetkisi verildi.

CHP-AK PARTİ KAPIŞMASI
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde CHP ile AK Parti grupları arasında karşılıklı suçlamalar yaşandı. AK Partili Verdi Cengiz, yaklaşık 4 aydır muhalefetin haksız suçlamalarda bulunduğunu ifade ederek "Biz Her konuyu oy birliği ile karar almak için çalışıyoruz. Muhalefetin desteğini ve görüşlerini alarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Ancak ne hikmetse muhalefet üyeleri komisyonlarda söylediklerini meclis salonunda inkar ediyor. Biz 10 kişiyiz muhalefet 8 kişi. Biz her işi kendi başımıza yapmak istesek zaten meclisten bu kararları aldırırız. Ama biz muhalefetle uzlaşmak için çalışıyoruz. Herkes gücünü de haddini de bilmek zorundadır"dedi.

UĞUR AVCI'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
MHP Grup Başkan Vekili Uğur Avcı ise "Son dönemlerde kişisel rencide edici tartışmalar yaşanıyor. Kurumlar, kişiler ve partilerimiz bu tartışmalarda rencide oluyor. Bu meclis kutsal bir yer. Bizler halkın oyu ile buralarda oturuyoruz. Hepimiz bu Uşak için çalışıyoruz. Nefsimize hoş gelmeyen uygulamalar ve sözler olabilir. Bu nedenle bu gergin ortamını sonlandırmalıyız. Yarın mübarak bir gün. Cuma günü bu kırgınlıkları bitirelim, kim özür dileyecekse dilesin. Bundan sonra da meclise yakışır bir şekilde davranalım"Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, karşılıklı konuşmaların ardından meclis oturumunu bitirdi.