BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Nokta derginin toplatılmasına ret

Nokta'ya yönelik soruşturma devam ediliyor. Derginin ilgili sayısının toplatılmasına yönelik son karar açıklandı

Abone ol

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın Nokta Dergisi'nin 22. sayısıyla ilgili açtığı soruşturma kapsamında ifade verdi.

Bakırköy Adliyesi çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Görmüş, resmen öğrendikleri bilgiye göre, Bakırköy Savcılığınca yürütülen soruşturmanın, Başbakan'ın geçen hafta savcılarla ilgili açıklamasıyla ilgili olmadığını kaydetti. Görmüş, ''Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 309. maddesindeki Anayasa'yı ihlal girişimi çerçevesinde yürütülen soruşturma da değil. Doğrudan doğruya Nokta Dergisi'ne yönelik bir soruşturma'' dedi.

Özden Örnek'in avukatının yaptığı suç duyurusunda derginin toplatılması talebinin de istendiğini bildiren Görmüş, ''Savcılık bu talep doğrultusunda mahkemeye başvurmuş. Mahkeme bu talebi reddetmiş. Yani Nokta Dergisi'nin 22. sayısının toplatılması talebini reddetmiş. Buna karşılık savcılık bu karara itirazda bulunmuş. Fakat mahkeme onu da reddetmiş. Dolayısıyla, Nokta dergisinin ilgili sayısının toplatılması talebi reddedilmiş. Bunu da burada yeni bir bilgi olarak öğrendik'' diye konuştu.