BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

Nintendo’nun konsolu: Revolution

Microsoft ve Sony’den sonra Nintendo, kendi oyun konsolunu Los Angeles’ta dünyanın en büyük video oyun fuarlarından Electronic Entertainment Expo’da tanıttı

Abone ol

Microsoft ve Sony’den sonra Nintendo, kendi oyun Nintendo Başkanı Satoru Iwata yeni konsolun fiyatını açıklamazken, ürünün üç DVD kutusu büyüklüğünde olacağını belirtti. Nintendo’nun yeni konsolunda iki adet USB 2.0 port ve DS memory kartı yuvası, 512MB flaş bellek olacak. Revolution’ın işlemci ve grafik çipleri IBM ve ATI tarafından üretiliyor, ancak hangi modellerin kullanıcılacağı belirtilmedi.

Sony ve Microsoft konsolları geriye dönük uyumlu olarak eski oyunları oynatabiliyor. Nintendo pazardaki azılı rakipleri XBox ve PlayStation’a karşı bir hamle yaparak, Revolution’ın içindeki kablosuz internet bağlantısı ile internete erişim imkanı veriyor. Bu sayede, Revolution kullanıcıları internette Nintendo’nun 20 yıllık oyun arşivini konsola indirebilecek.

Nintendo, GameBoy’un küçük bir modelini çıkarıyor. Dünyanın en çok satan mobil oyun konsolu GameBoy’un bir küçük boyu GameBoy Micro, sonbaharda satışa çıkacak.

Kaynak: