BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonu kim belirleyecek?

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un kalan maçları aşağıdaki skorlara göre biterse 3 değil 33 bilinmeyenli bir denklem ortaya çıkıyor. Varın bu denklemi siz çözün...

Abone ol

Şampiyonluk yarışında son iki haftaya girilirken taraftarlarca ortaya konulan bir varsayım tüm hesapları altüst ediyor. Gerçekleşmesi çok zor da görünse bu senaryoya göre Fenerbahçe, önce Galatasaray ardından Konyaspor'a yenilirse 77 puanda kalıyor.

Hesaba devam edelim: Buna varsayıma göre Galatasaray, Fenerbahçe'yi kendi evinde devirip, son haftaki Denizlispor maçında berabere kalırsa puanını 77'ye çıkarıyor.

Zirvenin bir başka ortağı Trabzonspor kendi evinde oynayacağı Samsunspor maçından galibiyet alıp son hafta İstanbul deplasmanından üç puanla ayrılırsa 77 puanı hanesine yazıyor.

Bu durumda ikili avaraja bakılması gerekiyor. Takımların kendi açısından bakarsak çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor.

Önce Fenerbahçe'ye bakalım...

Sarı-lacivertliler ikili averajda Galatasaray'dan kötü, Trabzonspor'dan iyi. Buna göre Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci ve Trabzonspor üçüncü oluyor.

Şimdi Galatasaray cephesi...

Galatasaray ikili averajda Fenerbahçe'den iyi, Trabzonspor'dan kötü bir manzara sergiliyor. Bu tabloya göre ise Trabzonspor Ligi şampiyon olarak bitiriyor onu hemen Galatasaray takip ederek ikinci oluyor ve Fenerbahçe'ye üçüncülük düşüyor.

Ve son olarak Trabzonspor...

Bordo-mavililer ikili averajda Fenerbahçe'den kötü, Galatasaray'dan iyi bir konuma sahip. Bu tabloya göre Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan ediyor, Trabzonspor ikinciliğe yerleşiyor ve Galatasaray ise puan cetvelinde üçüncülüğe sarkıyor...

İşte ortaya çıkan son tablo

FENERBAHÇE                Puan                   Toplam Puan
FB-GS                                0                            77
Konya-FB                           0            

GALATASARAY                                   
FB-GS                                3
GS-DENİZLİ                      1                            77

TRABZONSPOR
TS-SAMSUN                     3
İSTANBUL-TS                  3                             77