BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Renault geleneği yine bozmadı

Hemen hemen ürün gamındaki tüm modellerin güçlendirilmiş özel serilerini üreten Renault geleneğini Modus’la devam ettiriyor. Modus kaslı yapısıyla gelmek üzere...

Abone ol

Renault geleneği bozmadı ve yeni modeli Modus'un RS versiyonu için hazırlıklara başladı

Renault’un geçtiğimiz aylarda tanıttığı yeni şehir otomobili Modus kaslı yapısıyla karşımıza çıkmak üzere… Hemen hemen ürün gamındaki tüm modellerin güçlendirilmiş özel serilerini üreten Renault geleneğini Modus’la devam ettiriyor.

Test esnasında görüntülenen Modus RS kardeşlerinden ön bölümü ve tamponlarıyla ayrılıyor. Ayrıca yan marşpiyeller ve büyük çaplı alaşım jantları da dikkat çekiyor. Arka kısımdaysa çift egzoz çıkışı onun güçlü yönünü simgeliyor.

Modus RS’e Clio RS’te de kullanılan 2.0 litrelik ünite can veriyor. Renault’nun F1 motorlarını da üreten Mecachrome imzasını taşıyan bu motor 6500 d/d’de 182 HP güç, 5250 d/d’deyse 200 Nm tork çıkışı sunuyor. Motorun bu gücü altı ileri manuel şanzımanla tekerleklere iletiliyor. Modus RS’i durdurma göreviyse Brembo’nun geliştirdiği özel fren sistemine verilmiş. Otomobilin shooroomlara çıkacağı tarihse henüz belli değil.

Kaynak: