BIST 10.281
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.407,54
HABER /  GÜNCEL

Linux şenliği bugün başladı

Linux Kullanıcıları Derneği’nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bugün başladı. Üç gün sürecek şenlik Ankara Milli Kütüphanesi'nde gerçekleşiyor.

Abone ol

Linux Kullanıcıları Derneği’nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında, Ankara Milli Kütüphane konferans salonlarında gerçekleşiyor.

Türkiye’deki ‘penguen’leri buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, Linux dünyasındaki son gelişmeler tartışılacak, Linux’u bilmeyen ya da az bilen kullanıcılara seminerler verilecek, iş dünyasından Linux’a destek veren firmalar da stratejilerini katılımcılarla paylaşacak.

Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül’ün konuşmasıyla açılacak. IBM Türk, Prosoft İletişim Sistemleri ve 2U Bilişim Teknolojileri şenliğe sponsor, Intel ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de etkinliğe kurumsal destek veriyor. Şenliğin basın sponsorluğunu PCWorld, RadyoODTÜ ve KanalB üstlendi.

Şenlikte çeşitli konularda 3 paralel salonda yapılacak teknik seminerlerin yanısıra, ‘Yılın Penguenleri Ödülleri’, farklı Linux dağıtımlarının kurulumları, oyun turnuvaları, ‘Getirin Bilgisayarınıza Linux Kuralım’ kampanyası yapılacak. Linux kullanıcısı şirketler deneyimlerini birbirleriyle paylaşma imkanı bulacak.

Kaynak: www.ntvmnbc.com