BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.437,29
HABER /  GÜNCEL

DYP'de Kurtlar Vadisi

Mehmet Ağar'ın GİK listesi partiyi karıştırdı. Listeye giremeyenler istifa etti. Girenler de kanlı bıçaklı. İki isim var ki onların kavgası GİK'i Kurtlar Vadisi'ne çevirec

Abone ol

DYP'de herşey toz pembeydi, taki DYP lideri Mehmet Ağar'ın açıkladığı Genel İdare Kurulu (GİK) listesine kadar.

DYP'nin 8. Olağan Büyük Kongresi'nin birinci günü beklendiği gibi rakipsiz Ağar zaferini tescil etmişti. Parti içinde yaşanan mücadeleler küskünlükler ve gruplaşmaların üstüne bugüne kadar sünger çekiliyordu.

Ağar'ın kongrenin ikinci günü açıkladığı GİK listesi adeta partinin turnusol kağıdı oldu. DYP'deki coşkunun arkasında gizlenen çatlaklar bir anda ortaya çıkıverdi.

Sert eleştiriler istifalar suçlamalar birbirini izledi. Birbirlerine silah çekenler aynı safta yer tuttular. Listede dikkat çeken iki ismin arasındaki kavgayı bilmeyen yok. Bu garip durumu Star yazarı Hadi Özışık DYP'de Kurtlar Vadisi yazısıyla özetledi.

Yazı: Hadi Özışık
Kaynak:
www.stargazete.com

-DYP'deki Kurtlar Vadisi!
DYP'nin yeni GİK listesinde üç isim dikkat çekiyor. Üçü de DYP'nin eski İl Başkanı. Üçünün de birbiriyle yıldızı hiç barışmıyor. Hatta ikisi kanlı bıçaklı.
Orhan Keçeli, Celal Adan ve Ertan Uygun'dan söz ediyorum.
Ertan Uygun ile Celal Adan kavgalı... Uygun, seçimlerden önce Adan'ın kendisine silah çektiğini söyledi ve kısa bir süre sonra sessiz sedasız İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa etti.
Ertan Uygun, o gün bugündür Celal Adan'dan nefret ediyor! Bunu söylemekten de çekinmiyor:
-O'nunla asla yanyana gelmem.
Kurtlar Vadisi sanki!
Celal Adan biraz daha sıcak mesajlar verse de, Ertan Bey, nefret ettiği adamla yanyana gelmeyi pek uygun bulmuyor.
Celal Adan'ın İstanbul'daki hakimiyetini bilmeyen yok. Ama yeni dönemde hiçbir şey eskisi olmayacak gibi. Orhan Keçeli gibi teşkilatları iyi bilen, teşkilatlanmayı en iyi yapan güçlü bir isim var Adan'ın karşısında çünkü!
İki güçlü isim. Ama 1991 yılı seçimlerinde DYP'nin aldığı yüzde 18.84 oy oranı Keçeli'nin daha güçlü olduğunu ortaya koyuyor. Celal Adan'ın Tekin Enerem'den devraldığı İstanbul'da DYP 1999 seçimlerinde yanılmıyorsam yüzde 5 oy aldı.
Sözün özü şu:
Ertan Uygun'un Keçeli ile güçbirliği yapacağı kesin. Hal böyle olunca, Celal Adan'ın yeni dönemde işi pek kolay görünmüyor.
DYP'nin Kurtlar Vadisi yeni başladı...
Yeni bölümlerde neler olacak çok merak ediyorum!