BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,77
ALTIN 2.408,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de altın madeni protestosu

Bölgeye altın madeni kurmak isteyen şirket Niğde köylülerince protesto edildi. Gözaltına alınan köylüler serbest

Abone ol

Niğde'de, dün köylerinin yakınındaki maden işletmesinin şantiye binası kurulması çalışmalarını engelledikleri ve jandarma ekiplerine karşı koydukları gerekçesiyle gece düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 10 kişi, Ulukışla Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Hüseyin Türkaslan, Durmuş Tunç, Mahmut Tunç, Ramazan Yavuz, Mustafa Bozdağ, Şahin Bozdağ, Adem Aydın, Ahmet Yüksel, Mehmet Kiper ve Mustafa Yavuz, geceyi Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlığında geçirdi.

Ulukışla Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, sabah avukatlarının nezaretinde ifadeleri alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi serbest bırakıldı.

CHP Niğde İl Başkanı Doğan Şafak ve İl Genel Meclisi Üyesi Birol Önder tarafından davul-zurna eşliğinde karşılanan köylüler, ne olursa olsun altın ve gümüş madeni işletmesinin şantiyesinin kurulmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Ulukışla ilçesine bağlı Hasangazi köyü sakinleri, dün köylerinin yakınındaki Porsuk Göleti alan mevkisinde yapılması planlanan altın ve gümüş madeni işletmesinin şantiyesinin kurulduğu haberi üzerine bölgeye gelmiş, aralarında sopa taşıyanların da bulunduğu gruba jandarma ekipleri müdahale etmişti.

Şantiyenin kurulmasına izin vermek istemeyen vatandaşlar ile olaya müdahale eden jandarma ekipleri arasında yaşanan kısa süreli arbedede 6 vatandaş ile atılan taşların isabet ettiği bazı askerler yaralanmış, gizli video çekimi yaptığı gerekçesiyle 1 kişi gözaltına alınmıştı.

Şirket yetkilileri, olayların büyümemesi için jandarmanın kontrolünde şantiye yapımı için gelen iş makinelerini geri çekmiş, bunun üzerine vatandaşlar da bölgeden ayrılarak evlerine dönmüşlerdi.

Jandarma ekipleri olaylara karışanlardan 10'unu, gece evlerine yaptığı baskınla gözaltına almıştı.

Aileler, gözaltıları protesto etmek için çocuklarını bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları programına göndermemişti.