BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 23 Nisan yorumu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Genel kurulunda milletvekilerine seslenişte "23 Nisan yeniden doğruluşun adıdır" dedi.

Abone ol

Bahçeli konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Asırlarca hak ve adaletle süren impatorluk hükümranlığının ardından milletimizin milli devlete ulaşmasıdır. Bu tarihi gün Osmanlı devletinin hakimiyet havzalarını birer birer kaybederek, Türk milletinin yaşama alanının Anadolu'ya sıkıştığı milletimizin en son ve en etkili hamlesinin de adıdır.

VERİLECEK COĞRAFYAMIZ YOK!

Türk Milleti için verilecek coğrafya parçasının, kaybedecek insanın da kalmadığının nihai işaretidir. Anadolu'da kongre salonunda Ankara'da ilk mecliste toplanmaya iten gerçek budur. Yüce Meclis'in kuruluşunun daha iyi anlamanın yolu geride kalan yılların tahlilinden geçecektir. 1910'lı yıllar torak ve insan kayıplarının milleti yılgınlığa sürüklediği bir dönemin hüzünlü tarihinin hatıralarıdır. Bu talihsiz dönem unutmamak lazımdır ki, vatan topraklarımızı aralarında pay edebilmek için haritalar üzerinden küresel pazarlıkları yapıldığı, bir asırdır cepheden cepheye koşmuş ordumuzun yorulduğu milletimizin bunaldığı bir devrin gerçekleridir.

BİZİ BİZ YAPAN HEYECAN

O gün tam bir şuur ve heyecanla yurdumuzun her yerinden bir araya gelen vatan evlatları parçalanmaya karşı yeniden kuruluşun dünyaya ilanıdır. Yüce meclisin açılışı umutsuzluk, yoksulluk ve yılgınlık içinde inancın ifadesidir. Bu muhteşem eserin arasındaki başarının sırları kucaklaştırıcı meşruiyet arayışında vatan için duyulan kaygıların biraraya getirildiği uzlaşma kültüründe, Türk milletini esas alan milli heyecanın ortaya çıkardığı tam bağımsızlık kararında, küresel güçleri defetmek için kahramanlıkta duyulan heyecanda aranmalıdır.

BÜYÜK ESERİN YEGANE SIRRI

Onlar kimlikleri kaşıyıp toplumu parçalara ayırmamışlardır. Onlar al bayrağın etrafında toplanıp milli kimliği savunmuşlardır. Ders almak için bu büyük eserin yegane başarı sırrı budur. Güçlü ve yükselen bir devletin varlığın ve devamın dağınık, çözülmüş ve ayrışmış milletin içinden çıkarılması insan tabiatında yeri yoktur. Anadolu'ya geldiğimiz asırlar ve tutunmak için savaştığımız yıllar arasındaki benzerlikler bugün de yapmamız gerekenleri göstermektedir

23 NİSAN YENİDEN DOĞRULUŞTUR

Tarihin tekerrür etmesi şarttır ve bunun için geçmiş doğru okunmalı ve doğru anlamlandırılmalıdır. 23 Nisan Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden doğruluşudur. Tavizlere karşı dik duruşun, dağınık yönetimlere karşı milli devletin müjdesidir. İnancım o ki TBMM'nin bugünkü üyeleri nesillerimize mutlaka sahip çıkacaktır. Bu vesile ile aziz milletimizin, sevgili çocuklarımızın, dünyadaki bütün çocukların bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi ve bugün hayatta olmayan TBMM'nin muhterem mensuplarını şükranla, rahmetle bir kez daha anıyorum.