BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayrampaşa'da 23 Nisan coşkusu sürüyor

Bayrampaşa Belediyesi'nin, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ve 7 gündür tüm renkliliği ile süren ''23 Nisan Çocuk Şenliği'' devam ediyor.

Abone ol

Her yıl çocuklar için özel olarak düşünülüp tasarlanan şenliğin bu yıl ki mesajı "Gökyüzünü Keşfedelim" başlığı altında hazırlandı.

Türk Hava Kurumu ile yardımlaşarak düzenlenen ve 5000 m2 alanda kurulan şenlikte maket uçak ve uçurtma yapımı, boyama, karikatür, fotoğraf, mucitler, okuma yazma atölyeleri, çocukların ve hatta yetişkinlerin büyük ilgisini çekti ve çekmeye de devam ediyor.

Bayrampaşa Belediyesi çocukların, şenlik alanında özel olarak gökyüzünü tanımayı ve derinliklerine inmeyi sağlayan Planetaryum Çadırı, akşamları kurulan özel teleskoplar, gözlem evi, deney ve buluşlar çadırı ile çeşitli atmosferlerde farklı deneyimler yaşamalarını sağlıyor.

Kağıt uçak, maket uçak, mucitler, fotoğraf ve boyama atölyeleri ile çocukların kendi yeteneklerini sınamalarının yanında, üretken, yaratıcı ve verimli olmaları sağlanıyor.

Şenlikte, ilkokul, anaokulu ve liseler arasında gerçekleşen bilgi, dans ve şarkı yarışmaları sayesinde çocukların erken yaşlarda özgüvenlerini sağladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, ''Çocuklarımızın daha aylar öncesinden büyük bir heyecanla şenliği beklediğini ve hazırlandığını sevinçle takip ediyorum.Tatlı bir rekabet doğuyor ister istemez okullarımız arasında..

Bu da başarıyı,özgüveni, 23 Nisan'ın ruhuna uygun kutlamalarıda beraberinde getiriyor. Şimdiden tüm çocukların 23 Nisan Ulusal
Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.