BIST 10.175
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.400,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'da protokolu bayıltan 23 Nisan!

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, sıcak hava sebebiyle protokolden bayılanlar oldu.

Abone ol

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı tören alanında gösteri sırasında sıcak hava nedeniyle baygınlık geçiren İl Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve stat amiri hastaneye kaldırıldı.

Antakya Atatürk Stadı'ndaki tören, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç'in konuşmasının ve okulların yaptığı geçit törenin ardından yapılan gösteriler sırasında önce stat amiri Ahmet Serin fenalaştı. Ambulansa alınarak ilk müdahalesi yapılan Serin, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Genç ve hemen ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu baygınlık geçirdi. Genç ve Tütüncüoğlu'na olay yerinde ilk müdahaleyi Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez yaptı.

Ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Genç ve Tütüncüoğlu'nun, sıcak havanın etkisiyle tansiyonlarının düştüğü ve bu nedenle fenalaştıkları belirtildi. Genç, Tütüncüoğlu ve Serin'i hastanede ziyaret Belediye Başkanı Savaş, "Müdürlerimiz ve stat amirimiz, günlerdir, 23 Nisan Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının en güzel şekilde yapılması için büyük bir fedakarlık göstererek çalıştı. Aşırı yorgunluk üzerine bir de sıcak eklenince iki müdürümüz, stat amirimiz ve gösteri sunan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Ancak müdürlerimizin ve fenalaşan öğrencilerimizin durumları iyi. Hastanede gerekli müdahaleler yapıldı" dedi.

Daha sonra hastaneye gelen Vali Lekesiz ve Garnizon Komutanı Recep Orhan Bakırcı Genç ve Tütüncüoğlu'nun son durumları hakkında bilgi aldılar. Bu arada, törene katılan çok sayıda öğrencinin sıcaktan etkilenerek baygınlık geçirdiği belirtildi.