BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Destici'den İsveç'e sert tepki: Türkiye'den Kesinlikle NATO vizesi almamalıdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, "İsveç, bu ve benzeri eylemlere müsaade ettiği sürece Türkiye'den kesinlikle NATO vizesi alamamalıdır." dedi.

Abone ol

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 30 yıl önce Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne silahlı bir grup terörist tarafından düzenlenen saldırının bütün yönleriyle aydınlatılması, Başbağlar katliamının faillerinin bulunup cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Destici, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, PKK'nın sözde Irak istihbarat sorumlusu ve diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği eylemin azmettiricisi teröristi, Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirmiş ve hesabını sormuştur. İşte bu örnek bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunun ve kendi vatandaşlarına karşı yapılan bu terör eylemlerinin hesabını er ya da geç sorduğunun bir nişanesidir." ifadesini kullandı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de, bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınadıklarını belirten Destici, "Hiçbir saldırı, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Demokrasi, Avrupa başta olmak üzere, dünya üzerinde yaşayan Müslümanların hedef haline getirilmesinin kesinlikle bahanesi yapılamaz. Saldırıların hedefinin, öncelikle Türkiye olduğunu görmekteyiz." diye konuştu.

Türkiye'nin herhangi bir konuda desteğini isteyenlerin, öncelikle dost olmanın gereklerini yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Destici, "İsveç, bu ve benzeri eylemlere müsaade ettiği sürece Türkiye'den kesinlikle NATO vizesi alamamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'da meydana gelen olayları, dikkatle takip ettiklerini aktaran Destici, yaşananlardan Fransız yöneticilerin sorumlu olduğunu, Fransa'nın önce kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini kaydetti.