BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Muhalefet liderleri dublaj siyaseti yapıyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ı dublaj siyaseti yapmakla eleştirdi.

Abone ol

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bugün maalesef muhalefet partileri, Bahçeli de Kılıçdaroğlu da Demirtaş da 'dublaj siyaseti' yapıyorlar. Birileri söylüyor, onlar konuşuyorlar" dedi.

Soylu, Yomra ilçesindeki bir restoranda, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, "Memleketimize büyük tuzaklar hazırlıyorlar, bizi demokrasimizden ayrı bırakmaya çalışıyorlar. Bu aralar milletimizin sabrını, sadakatini, hedeflere bağlılığını ve kazanımlarını ne kadar muhafaza edeceğini, değerlerine ne kadar sahip çıkacağını ve ne kadar büyük bir anlayış içerisinde olacağını test etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 7 Haziran seçiminin ardından her şeye "hayır" cevabı verdiğini söyleyen Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

"Sanki seçim zamanında HDP'ye tek bir laf etmeyen benmişim gibi, Bahçeli kendi partisinin de 'acaba bu adam ne yapmak istiyor, neyi gerçekleştirmek istiyor, ne ortaya koymak istiyor' şaşkın bakışları arasında bir öyle, bir böyle söyleyen anlayışı ortaya koydu. Türkiye seçime giderken Bahçeli şunu gerçekleştiriyor, seçim beyannamesini açıklarken milletin gözüne baka baka, 'HDP hariç bütün partilerle koalisyon yapabiliriz' diyor. O zaman, 'Sen 3,5-4 aydır bu ülkeyi ekonomik krize sokmak isteyenlere, bizim evlatlarımızı şehit etmek isteyenlere ve şehit edenlere niye çanak tuttun' diye sorulmaz mı?"

Soylu, son 4 ayda bir fotoğraf daha gördüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Evet, 'Kobani olaylarını Tayyip Erdoğan çıkardı. Orada kendisi bizatihi bir mücadelenin içerisinde oldu. Bu son saldırıları Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi, bu son saldırıların talimatını Tayyip Erdoğan verdi. Türkiye'de ne kötülük varsa bunları Tayyip Erdoğan yapıyor' diyerek televizyon televizyon gezen, meydan meydan gezen, anlatmaya çalışan Selahattin Demirtaş'la karşı karşıyayız. Bir 'siyaset hastası', bir 'siyasi hastalıklı adam' ve yalanı o gün öyle bir şekilde kullanıyor ki öyle bir anlayışla kullanıyor ki... Siyasetin buna da tahammülü yok. Siyasetin 'hayır'a da tahammülü yok, 'yalana' da tahammülü yok. Bunları kabul etmek mümkün değildir."

Süleyman Soylu, terör örgütüne "silahları susturun", "silahları yerin 7 kat dibine gömün" diyemeyenlerin dertlerinin terör örgütü olmadığına işaret ederek, "Dertleri benim milletim, milletimin iktidarı, Türkiyemin gelişmesi, milletimin geleceğe olumlu bakması" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin de bunu seyretmesini ve buna tabi olmasını istediklerini belirten Soylu, "Bilmenizi istiyorum ki kim ne söylerse söylesin, ne ortaya koyarsa koysun milletimizin iradesi ve devletimizin kararlılığı tamdır ve bundan hiçbir şekilde sarsılma olamaz. PKK terör örgütünün kökünü kazıyacağız, PKK terör örgütünü bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de hükümetimizin ortaya koyduğu politikalara aslen kimin karşı olduğu, aslen kimin sesini vermek istediği, konuşanların kimin dublajını yaptıklarını bir şekilde hepimiz biliyoruz" diyen Süleyman Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün maalesef muhalefet partileri, Bahçeli de Kılıçdaroğlu da Demirtaş da 'dublaj siyaseti' yapıyorlar. Birileri söylüyor, onlar konuşuyorlar. Hani eskiden filmlerde olurdu ya adam konuşur, Türkçe söyler ama dudak hareketleri birbirine uymaz. Bunların hiçbir zaman ne kalplerinden ne de içlerinden geçenlerle dudak hareketleri birbirine uymuyor, çünkü dublajını yaptıkları bu coğrafyada değil, başka coğrafyanın talimatlarıyla hareket ediyorlar. Bu çok açıktır ve bugün 'dublaj siyaseti' yapıyorlar. Bunu kendi ülkemiz adına, milletimiz adına yapmıyorlar."