BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da polis zırhlı araçtan ezan okudu

DİYARBAKIR'da Özel Harekat Polisleri ilçede yaptıkları operasyonun ardından zırhlı araç içinden ezan okuyup tarihi camide namaz kıldı. Sur İlçesi'nde 5 günlük sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halk polislere dua etti.

Abone ol

DİYARBAKIR Sur İlçesi'nde yollara hendek kazan, barikat kuran ve güvenlik güçlerine saldıran PKK’lı teröristlerin yakalanması için başlatılan hava destekli operasyon sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı dün akşam kaldırıldı.

Operasyonda hendekler kapatıldı, barikatlar yıkıldı, patlayıcı tuzakları imha edildi. PKK’nın  “üs” olarak kullandığı ve aylardır ezan okunmayan ilk Osmanlı eserlerinden Kurşunlu Camii de teröristerden temizlendi. Özel harekat polisler, hainlerin hasar verdiği tarihi camiyi temizleyip, zırhlı araçtaki megafondan ezan okuduktan sonra namaz kıldı.

DİYARBAKIR HALKI POLİSLERE DUA ETTİ

PKK’lıların, ev, işyeri ve eğitim kurumlarına verdiği ağır hasar gözlerden kaçmadı.Beş gün sonra sokağa çıkabilen halk, ilçeyi PKK’lı teröristlerden temizleyen güvenlik güçlerine, “Allah sizden razı olsun” diye dua etti.

POLİS EZANI ZIRHLI ARAÇTAN OKUNDU

PKK’lılardan temizledikleri tarihi caminin şadırvanında abdest alıp,  zırhlı araçın megafonundan ezan okuyan polisler, hep birlikte namaz kıldı.