BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  POLİTİKA

Ankara patlaması hem IŞİD hem de PKK'nın...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara patlamasıyla ilgili yaptığı en son açıklamada 'DAEŞ ve PKK'nın rol oynama ihtimali yüksek' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüştü.

Başbakan Davutoğlu, Bulgaristanlı mevkidaşı ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısına değindi. Saldırganların ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılarak adalete teslim edileceğini söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu saldırganlar tespit edilecek, arkalarındaki güçler ortaya çıkarılacak. Görünen saldırganların ötesinde de örgüt bağlantılarını da araştırıyoruz. Çalışmalarımızı ona göre sürdüreceğiz. Saldırganların DNA testleri konusunda önemli bulgulara ulaşıldı.

Bir saldırganla ilgili detaylı araştırma devam ediyor. Ayrıca saldırıyla ilgili başka irtibatlar konusunda soruşturma derinleştiriliyor. Kim ne bağlantı üzerinden gerçekleştirmiş olursa olsun, saldırıyı yapanları, destek verenleri ortaya çıkartıp adalete teslim edeceğiz. 

GÖREVDEN ALMALAR

İdare soruşturmada da bazı ön araştırmalar yapıldı. Olayın gelişim seyri içinde herhangi bir idari anlamda zaaf söz konusu olmuşsa, bu da detaylı olarak inceleniyor. Bu çerçevede de soruşturmanın selameti bağlamında, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara İstihbarat Şube Müdürü ve Ankara Güvenlik Şube Müdürü dün gece itibarıyla açığa alınmıştır. Türkiye bir demokratik hukuk devletidir ve demokratik hukuk devleti kuralları içinde hem hukuki hem idari soruşturma yürütülecektir.

ANKARA KATLİAMI: DEAŞ-PKK İHTİMALİ YÜKSEK

"Türkiye'nin 20 Temmuz'dan itibaren DEAŞ, PKK ve DHKPC'nin sistematik saldırısıyla karşı karşıya olduğunu" söyleyen Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya ilişkin de "Bu saldırıda hem DEAŞ hem PKK'nın etkin rol oynama ihtimali yüksek" dedi.

"ABD'NİN SİLAH YARDIMI MAZUR GÖRÜLEMEZ"

PYD'nin PKK'nın uzantısı olduğunu belirten Başbakan, ABD'nin PYD'ye yaptığı silah yardımının mazur görülemeyeceğini söyledi. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir terör örgütüne müsamaha edilemez. PKK ile PYD arasındaki organik bağ mağlumdur. Nasıl ABD El-Kaide ile mücadele etmişse Türkiye de terör örgütüyle mücadele edecektir. Nasıl müttefik ülkeler El-Kaide'ye silah yardımını mazur görmezse Türkiye de PKK destekli örgütlere yapılan silah yardımlarını mazur görmez." 

"KOMŞU DENEN ÜLKELERİN..."

Teröre karşı işbirliğinin önemine de dikkat çeken Başbakan, "Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı bütün ülkelerin, özellikle de 'komşu' denen ülkelerin iş birliği, en önemli önlem niteliği taşımaktadır" dedi.

Davutoğlu, kriz nedeniyle ortaya çıkan mülteci sorunun artık Avrupa'nın da sorunu haline geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Son dönemde özellikle Suriye ve Irak'ta ortaya çıkan kriz sonrasında, göç sadece yakın komşu ülkelerin değil Avrupa'nın ve insanlığın meselesi haline gelmiş buluyor. Bu noktada da Türkiye ile Bulgaristan yakın iş birliğini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerdir."