BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

Esrarengiz tweet sahipleri bakın kim çıktı?

ANKARA patlamasından 1 gün önce attıkları tweetlerle olay olan 2 kişi belirlendi. DrBereday ve hesabıyla ilgili olarak gözaltına alınan Erhan ve Mehmet isimli iki kişi PKK üyesi çıktı.

Abone ol

ANKARA saldırısından bir gün önce 'Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi PKK üyesi çıktı.

Esrarengiz tweetlerle ilgili gözaltına alınanlardan Erhan Ö'nün, bölücü terör örgütünün çok sayıda eylemine katıldığı ve söz konusu hesabı birinci derecede bir yakınının telefonu üzerinden kullandığı belirlendi. Diğer zanlı Mehmet P'nin daha önce bombalarla yakalandığı ve 7 haziran seçimlerinde de vekil adayı olduğu ortaya çıktı.

Ankara'daki terör saldırısından 9 saat önce "@DrBereday" kullanıcı adlı bir hesaptan, " 'Bomba' Ankara'da patlayacak!..", "IŞİD Ankara’da patlatmasın?!" ve "Ankara'da yapılacak eylemde IŞİD adı alında müdahele olabilir. Bunu engellemenin yolu Sol örgütlerin direct müdahalesidir. PKK yok bu işte" mesajları atıldı.

Erhan Ö. : 2 kez gözaltına alınmış. PKK üyesi. 1971 Diyarbakır doğumlu

 IP ADRESLERİ VERİLDİ KİM OLDUKLARI BELİRLENDİ

Emniyet Genel Müdürlüğünün patlamaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, kamuoyunda tartışmalara yol açan sosyal medya hesapları da ayrı bir başlık olarak incelendi. 

2012'den beri aktif olan ve saldırının gerçekleştiği gün kullanıcısı tarafından kapatılan hesapla ilgili başlatılan incelemeyi kısa sürede tamamlayan emniyet yetkilileri, terör örgütü PKK üyesi oldukları öne sürülen 2 kullanıcıyı gözaltına aldı.

ERHAN Ö. PKK ÜYESİ ÇIKTI

Gözaltına alınan Diyarbakır doğumlu Erhan Ö'nün (44) bölücü terör örgütünün çok sayıda eylemine katıldığı, daha önce 2 kez gözaltına alındığı belirlendi. Zanlının, söz konusu hesabı birinci derecede bir yakınının telefonu üzerinden kullandığı tespit edildi.

Mehmet P. 1980 Suruç nüfusuna kayıtlı. 2013 yılında bombalarla yakalandı. 7 Haziran seçimlerinde vekil adayı oldu

MEHMET P. 7 HAZİRAN'DA VEKİL ADAYI OLMUŞ

Gözaltına alınan Suruç nüfusuna kayıtlı Mehmet P'nin (35) ise 1997 yılından itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır'da PKK/KCK terör örgütü içinde aktif faaliyet yürüttüğü, zanlının, terör örgütünün illegal internet sitelerinde müstear isimlerle yazılar yazdığı ve haber sitelerinde çalıştığı belirlendi.

Mehmet P'nin, Şanlıurfa'da Mayıs 2013'te yapılan bir operasyonda, içerisinde yaklaşık 21 kilogram TNT görünümlü patlayıcı madde bulunan anti tank mayını gövdesi, 3 plastik kutu içerisinde yaklaşık 4 kilogram TNT, 14 F1 model el bombası gövdesi ve 14 fünye grubu, 30 elektrikli fünye ve 7 uzaktan kumanda sistemi ele geçirilen operasyon kapsamında gözaltına alındığı tespit edildi.

Mehmet P'nin 2013 yılında yargılandığı davada, Kobani'de bomba eğitimi aldığının tanık ifadeleriyle kayıtlara geçtiği, 2013-2014 yılları arasında söz konusu davadan dolayı tutuklu kaldığı belirlendi.

Zanlının, 7 Haziran seçimlerinde bir siyasi partiden aday adayı olduğu da tespit edildi.

TWITTER IP'LERİ VERMEMİŞTİ

Twitter, terör saldırısını adeta önceden haber veren kullanıcılarının IP adreslerini ilk etapta vermemişti.

Twitter, daha sonra Türk kamuoyundan yükselen tepkiler sonrasında bu bilgileri paylaşmak zorunda kaldı. Emniyet güçleri, söz konusu isimleri kendi imkanlarıyla IP adresleri paylaşılmadan önce tespit etti. Daha sonra eldeki bulgular ve alınan ifadeler, istihbarat paylaşımı neticesinde kesinleştirildi.

ankara patlaması twitleri