BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin: Terör örgütleri şu anda...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'daki patlamaya ilişkin kritik açıklamar yaptı

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili, "Şimdi devletler birbirleriyle doğrudan savaşmıyor, maşa kullanıyorlar. Terör örgütleri şu anda devletler arası savaşın maşalarıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Karabük'ün Arıcak Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy evinde konuşan Şahin, Ankara'da Türkiye'nin karşılaştığı en şiddetli terör olayının yaşandığını, bu eylemin hedefinin Türkiye Cumhuriyeti, vatan ve demokrasi olduğunu, seçime doğru giderken ülkede kaos meydana getirmek, belki de seçimlerin ertelenmesini sağlamanın amaçlandığını söyledi.

'DEVLETLER MAŞA KULLANIYOR'

Saldırıyı gerçekleştirenlerin mutlaka tespit edileceğinden emin olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Ülkemizde işlerin iyi gitmesinden, huzurlu bir toplum olmamızdan, gelişmemizden, kalkınmamızdan, bölgemizde güçlü bir devlet olarak temayüz etmemizden rahatsız olanlar var. Şimdi devletler birbirleriyle doğrudan savaşmıyor, maşa kullanıyorlar. Terör örgütleri şu anda devletler arası savaşın maşalarıdır. İstihbarat örgütleri planlıyor bunları. O bakımdan bizim, bölgemizde çok dikkati olmamız lazım. Özellikle istihbarat açısında çok güçlü bir teşkilatımız var."

DEMİRTAŞ'I ELEŞTİRDİ

İsim vermeden HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saldırının ardından, "Devlet kendi halkına karşı bu eylemi yapmıştır" dediğine işaret eden Şahin, "Böylesine talihsiz açıklamalarda bulunan siyasi partiler, siyasiler ve o siyasi partilerin genel başkanları var. Yahu Türkiye Cumhuriyeti devleti, kendi vatandaşlarına niye kast etsin? Devletimizin görevi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaktır. Devlet-millet kaynaşmasını ve yakınlaşmasını bozmaya çalışıyorlar. Fitne ateşi bu, o cümle fitnedir. O cümle bir fitne sözüdür. Ama ben basiret sahibi insanların buna itibar etmeyeceklerini biliyorum. Nitekim de itibar etmediler" dedi.
Şahin, saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme tekliflerini reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirerek, "Böyle bir siyasi parti ile diyalog kurarak bir yere varılabilir mi? Dolayısıyla bu politikayı yanlış bulan çokça MHP'li kardeşimiz var. Bu yanlışlığı davranışlarıyla ortaya koyan biri oldu o da MHP'yi kuran merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş" diye konuştu.

'SANDIKTAN TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKMALI'

1 Kasım'da seçimin mutlaka yapılacağını vurgulayan Şahin, "2014 yılında da 2 seçim yapıldı. Arka arkaya her yıl 2 seçim yapmak bir ülke için lükstür. Her seçim bir masrafı gerektiriyor. 'Ne olacak bu seçimin sonucu' diye beklenti oluştuğundan çarşıda, pazarda, sanayide birtakım beklentiler meydana geliyor. Sürekli ve her yıl seçim yapmak bir ülke için son derece lükstür. O bakımdan 1 Kasım'da yapacağımız seçim, 2019'a kadar inşallah bir daha seçim yapmayacak şekilde neticelenir. Sandıktan bu kez bir siyasi partinin tek başına iktidarı çıkmalı" dedi.