BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Rusya'ya tarih affetmez uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de askeri operasyonlar yapan Rusya'ya isim vermeden tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ed hava operasyonları düzenleyen Rusya'ya mesaj yolladı:

"Devlet terörü estiren bir kişinin arkasına eğer dünyanın bazı ülkeleri takılıyor, ona destek veriyorsa bunlar da o teröre destek vermekle, oradan tarihin affedemeyeceği ülkeler haline gelirler."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikasının açılış töreninde konuşma yaptı. İşte o açıklamadan satır başları:

ERDOĞAN'DAN RUSYA'YA TEPKİ

Suriye meselesi doğru şekilde ele alınmadıkça giderek büyümeye, bölgeyle birlikte tüm dünyayı içine alan bir girdaba dönüşmeye mahkumdur. Devlet terörü estiren bir kişinin arkasına eğer dünyanın bazı ülkeleri takılıyor, ona destek veriyorsa bunlar da o teröre destek vermekle, oradan tarihin affedemeyeceği ülkeler haline gelirler. Bu gerçeği görüp kabul etmeden Suriye'ye yapılan her müdahale, ilk önce o müdahaleyi yapanları sıkıntıya sokar. Tüm dünyanın, özellikle de etkinlik kurma yarışı içinde olan ülkelerin bu açık gerçeği sonunda mutlaka anlayacağına inanıyorum.

HEPSİ ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTLERİDİR

Açık söylüyorum PKK, PYD, YPG, örgütlerinin DAEŞ'in hiçbir farkı yoktur.  Bunların hepsi varlığımımıza kasteden eli kanlı terör örgütleridir. Bu örgütlerin herhangi birinin eylemine duyarsız kalıp diğerine sesini yükselten kim varsa o terörün safında demektir.

KIRK TAKLA ATIYORLAR

Ülkemizde, PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik görevlilerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var. Bunlar, PKK'yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz.

PKK'NIN BOMBALARIYLA ÖLENLER İNSAN DEĞİL Mİ

DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasında ne fark var? DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi?

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE AYNI SAFTALAR

Türkiye tüm terör örgütlerine karşı samimi bir mücadele verirken olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler.