BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  EKONOMİ

Murat Ülker'in sağkolu oldu

Yıldız Holding'te dikkat çekici atama. Dr. Cem Karakaş Yıldız Holding İcradan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.

Abone ol

Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Dr. Cem Karakaş getirildi.

Yıldız Holding Mali İşler Grup Başkanı (CFO) ve Gıda Dışı Yatırımlar Murahhas Azası olarak görev yapan Dr. Cem Karakaş Ekim ayı itibari ile İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Geçtiğimiz Kasım ayında United Biscuits’i satın alarak dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi haline gelen Yıldız Holding, atıştırmalık alanında global bir oyuncu olma hedefi ile operasyonlarına devam ediyor. Şirketteki global yapılanma kapsamında üst yönetimde bir dizi yeni atama da gerçekleşti. 2010 yılı başından beri şirket bünyesinde yer alan ve Mali İşler Grup Başkanı (CFO) ve Gıda Dışı Yatırımlar Murahhas Azası olarak görev yapan Dr. Cem Karakaş Ekim ayı itibari ile İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

yıldız holding icradan sorumlu başkan yardımcısı cem karakaş

Dr. Cem Karakaş’tan boşalan CFO görevine ise, Karakaş’a bağlı olarak Mali İşler Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Mustafa Tercan getirildi. 

Atamalar ile ilgili konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Yıldız Holding’in ana işi bisküvi ve çikolata. Stratejimizi, bu alanda dünyanın en iyisi olmak olarak belirledik. Son yıllardaki operasyonlarımızı da hep bu odak ile yürüttük. Dr. Cem Karakaş, şirketin globalleşme stratejisinin oluşturulması ve hayata geçirilmesinde yakın yardımcılarımdandı. Bu yeni rolü ile de, şirketin yeni dönemindeki büyüme ve yapılanmasında değerli katkılar sağlayacak. Karakaş’ın gözü ise arkada kalmayacak. Görevini, işinin ehli, tecrübeli bir arkadaşına devrediyor” şeklinde konuştu.

BİR ÇOK OPERASYONDA YER ALDI

Kariyeri boyunca 100’ün üzerinde finansal işlemde rol oynayan Dr. Cem Karakaş, şirket satın alma, birleşme ve yeniden yapılanması konusunda Türkiye’nin önde gelen uzmanı. Karakaş Yıldız Holding bünyesinde, iki düzine kurumsal varlığın bir araya getirilmesini kapsayan Ülker yeniden yapılandırması, Bizim Toptan halka arzı, Ülker’in ikincil halka arzı ile DeMet’s Candy ve United Biscuits satın almaları gibi işlemlere liderlik etti. 

CEM KARAKAŞ KİMDİR?

Koç Holding’te çalışma hayatına başlayan Dr. Karakaş, Oyak Grubu ve Erdemir Grubu’nda üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 

Dr. Cem Karakaş Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde lisans, Massachussetts Institute of Technology’den yüksek lisans ve İstanbul Üniversitesi’nden doktora dereceleri aldı.

Karakaş, Gıda Dışı Yatırımlar Murahhas Azalığı uhdesinde kalmak suretiyle, İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek.
Yıldız Holding CFO’su görevine getirilen Mustafa Tercan 2010 yılından beri Yıldız Holding bünyesinde yer alıyor. Sırasıyla Holding Mali Kontrol Genel Müdürü ve Mali İşler Başkan Yardımcısı olarak rol alan Tercan, kariyerine Deloitte’ta başladı. 19 yıllık tecrübesi bulunan Tercan, Ankara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.