BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,15
ALTIN 2.476,11
HABER /  GÜNCEL

Morgda CESET soygunu

Artık ölülerimiz bile güvende değil. Ölü adamın cesedi morgda soyuldu. Olay...

Abone ol

Uçak kazasında gösterdiği başarı nedeniyle plaket alan morg görevlisi soyguncu çıktı

Isparta'da trafik kazasında yaşamını yitiren nakliyeci 35 yaşındaki Halil Balıkyemez'in öldükten sonra 3 gün boyunca kredi kartından yaklaşık 3 bin YTL tutarında harcama yapıldığı tespit edildi. Olayla ilgili hastanede morg görevlisi olarak çalışan 35 yaşındaki Kadir Özbek gözaltına alındı.

YAKINLARI ŞOK OLDU

Isparta'da 7 Aralık'ta meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk babası nakliyeci Halil Balıkyemez'in, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki cenazesini teslim alan ve defin işlemlerini tamamlayan yakınları, bir süre kredi kartlarını iptal ettirmek için bankaya gittiğinde, kendilerini şoke eden bir olayla karşılaştı.

ÖLÜMÜNDEN SONRA HARCAMA YAPILMIŞ

Banka yetkililerinden, Halil Balıkyemez'in kredi kartından, 8- 9 ve 10 Aralık tarihlerinde alışveriş yapıldığını ve çok sayıda ATM'den nakit para çekildiğini öğrenen eşi Nurten Balıkyemez, buna inanmakta güçlük çekti. Bankanın verdiği ekstrede, Balıkyemez'in ölümünün ardından kredi kartıdan toplam 2 bin 900 YTL tutarında alışveriş yapıldığı ve nakit para çekildiği anlaşıldı.

Kartı alan kişinin nakit para çekerken, şifre olarak Balıkyemez'in doğum tarihini deneyip amacına ulaştığı sanılıyor.

Halil Balıkyemez'in diğer 2 kredi kartından yapılan harcamalar ise henüz tespit edilemedi. Aile durumu jandarmaya bildirdi.

Soruşturma başlatan İl Jandarma Komutanlığı, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde morg görevlisi olarak çalışan Kadir Özbek'i gözaltına aldı. Ancak, Balıkyemez'e ait kredi kartları bulunamadı. Özbek, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, adliyeye götürülüşü sırasında başını ceketiyle gizledi.

PLAKET ALMIŞTI

Bu arada, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde morg görevlisi olarak çalışan Kadir Özbek, Balıkyemez'in yaşamını yitirdiği gün olan 7 Aralık'ta, Isparta'daki uçak kazasının ardından gösterdikleri başarı nedeniyle diğer hastane görevlilileri ile birlikte Vali Şemsettin Uzun tarafından plaketle ödüllendirilmişti.

Kaynak: Milliyet