BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  POLİTİKA

Gökçeke İCRA şoku!

Başbakan'ın imzaladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borçları zorla alınacak.

Abone ol

Hükümet, yaklaşan yerel seçimler öncesinde dikkat çeken bir uygulamaya imza attı. Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'ndan Melih Gökçek'i zora sokacak bir karar çıkardı. 

Bakanlar Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 182 milyon YTL'lik borcu için karar çıkarttı. Belediyenin vergi payından yüzde 10'u, borcu için kesilecek.

GÖKÇEK'İN BORCU ZORLA ANILACAK

Hükümet, yaklaşan yerel seçimler öncesinde dikkat çeken bir uygulamaya imza attı. Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine'ye olan borçlarının tahsilatı için Bakanlar Kurulu kararı çıkartıldı.

15 Ekim 2007'de 12630 karar sayısıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, belediyenin İller Bankası'na olan ve Hazine Müsteşarlığı'na devredilen 182.399.607,73 YTL tutarındaki borcunun tahsiline ilişkin esaslar yer aldı.

Başbakan Erdoğan ve tüm bakanların yanı sıra Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla yayımlanarak uygulamaya konulan karara göre, tahsilat, belediyeye aktarılan vergi paylarından aylık yüzde 10'luk kesintilerle, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere yapılmaya başlandı. Para, Hazine'nin Merkez Bankası'ndaki hesabına aktarılıyor