BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

Sır dolu olay

Tabip üsteğmenin 'sır dolu operasyonda' kaybolması ile ilgili sır perdesi aralanamadı.

Abone ol Şırnak'ta 1 Aralık günü operasyona giden birlikte görev yapan Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ'un şimdi de esrarengiz bir şekilde kaybolduğu ileri sürüldü.

Şırnak 3'üncü Jandarma Tabur Komutanlığı'nda görevli Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ, Şırnak ile Siirt'in Eruh İlçesi arasında bulunan Birini Tepesi Mevkii'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyona katıldı. Operasyonun tamamlanmasının ardından Tabip Üsteğmen Uluğ ve beraberindeki askerleri almak üzere 23'üncü Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan bir Sikorsky helikopter, kar ve fırtınanın etkili olduğu bölgede askerleri almak için bölgeye indi.

Tabip Üsteğmen Uluğ, önce emrindeki askerleri helikopterin bulunduğu bölgeye gönderdi. Sadece haberci askerle kalan Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ, ardından ona "Sen de helikoptere git, ben birazdan geleceğim" diyerek emrindeki askeri gönderdi.

Askerleri alan helikoper pilotu bir süre bekledi. Tabip Üsteğmen Uluğ gelmeyince timinde görevli askerler komutanlarını aramaya çıktı. Bölgede saatlerce süren aramada Tabip Üsteğmen Uluğ'u bulamayınca, tim helikoptere binerek birliğe döndü. Daha sonraki günlerde de yapılan aramalarda Tabip Üsteğmen Uluğ'un izini rastlanmadı.

Sözleşmeli subay

1974 doğumlu Uluğ, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre doktorluk yaptı, ardından askerlik için Çankırı’ya gitti. Ardından 2003’te Sözleşmeli Subay statüsüyle TSK personeli oldu. Ağustos’ta Şırnak’a tayini çıktı.

ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR

Üsteğmen Fatih Uluğ tüm çalışmara rağmen hünez bulunamadı. Her ihtimali düşünen askeri yetkililer, üsteğmenin neden askerlerini helikoptere bindirdikten sonra gelmeyip kayıplara karıştığı sorusuna cevap arıyor.