BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  SPOR

Rıdvan neyi beğendi?

Usta yorumcu Rıdvan'ın Fenerbahçe'de en beğendiği tarafı neydi?

Abone ol

Fenerbahçe 2. tura çıktı. Rıdvan Dilmendedi. Dilmen Fenerbahçe'de en beğendiği yönün futbolcuların PSV-İnter maçına hiç kulak kabartmadan işlerine bakmaları oldu. İşte Rıdvan'ın Milliyet'teki maç kritiği:

Fenerbahçe'yi Avrupa maçlarında uzun süredir hep beğenirim. Ama dün akşam önceki maçlardan, hatta daha iyi futbol oynadıkları PSV Eindhoven maçından bile daha fazla beğendim. Takımın en fazla beğendiğim tarafı hiçbir şekilde ne akılları ne kulakları Hollanda'da oynanan PSV - Inter maçında değildi.

Sahaya çıktılar, sadece işlerini yaptılar. Birinci dakikadan son dakikaya kadar sürekli saldırdılar. Bu arada Inter öne geçti, fakat Fenerbahçe'nin umrunda bile olmadı. Düşünün 89. dakikada takımın maç boyunca en fazla koşan orta saha oyuncularından Mehmet Aurelio orta yapıyor, bir başka orta saha oyuncusu Uğur Boral kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü ceza sahası içine girerek atıyor.

Rakip eksikmiş falan, anlamam ben bu işlerden. Oynanan oyuna, sahaya, futbola bakarım. Zico'nun doğru futbolcu değişiklikleri, Roberto Carlos'un maçın daha başında adalesi çekmesine rağmen oyuna devam etmek istemesi bunlar galibiyette önemli faktörlerdi. Tarihinde ilk kez, hem de Türkiye adına rekor bir puanla ikinci tura yükselen Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz.

Özetlersek Fenerbahçe'de istek, hırs, kazanma çabası, hücum futbolu, her şey vardı. Futbolda tüm bunları üst üste koymayı başarırsanız hedeflerinize ulaşmanız kolaylaşır. Fenerbahçe'yi ikinci turda oldukça zorlu rakipler bekliyor. Ancak bu takım şimdiye kadar ortaya koyduğu performansla rakip kim olursa olsun tur şansının yüksek olduğunu gösterdi.