BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27
HABER /  SPOR

Fenerin maymuncuğu Alex

Fenerbahçe turu geçti. Spor yazarları kaleme sarıldı. Zaferi böyle yorumladılar;

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki son maçında CSKA Moskova'yı 3-1 yenerek bir üst tura yükselen Fenerbahçe, tarihinde bir ilke imza attı.

GÜRCAN BİLGİÇ: ALEX'TEN HEDİYE (SABAH)

Bu maçla birlikte Alex'in kantarı da değişti. Brezilyalı'nın tartışılan seneleri ve performanslarını geride bırakan bir sezon geçirmesi, gerçek bir kaptan olarak arkadaşlarına liderlik etmesi bir yana, dün tek başına oyuna ve sonuca hükmetmesini izledik.

Her sene bir takım bir Brezilyalı transfer ederek, "Alex kıyaslamasına" satırlar açarken, dün gördük ki, bu futbolcuyu kişilerle değil, artık takımlarla kıyaslamamız gerek.

Alex sadece Fenerbahçe'yi baştan yaratmıyor, yoktan var etmiyor, beraberinde Türkiye'yi sürüklüyor. Böylesine önemli oyuncuların bulunduğu bir takımda dümeni elinde tutmak ve herkesin önüne geçmek de kolay değil. Diğerleri Alex için çalışıyor, o da gereğini bir cerrah ustalığı ile yerine getiriyor.

RIDVAN DİLMEN: YOLA DEVAM (MİLLİYET)

Ne akılları, ne kulakları PSV - Inter maçında değildi. Sahaya çıktılar, sadece işlerini yaptılar ve kazandılar.

Zico'nun doğru futbolcu değişiklikleri, Roberto Carlos'un maçın daha başında adalesi çekmesine rağmen oyuna devam etmek istemesi bunlar galibiyette önemli faktörlerdi. Tarihinde ilk kez, hem de Türkiye adına rekor bir puanla ikinci tura yükselen Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz.

Özetlersek Fenerbahçe'de istek, hırs, kazanma çabası, hücum futbolu, her şey vardı. Futbolda tüm bunları üst üste koymayı başarırsanız hedeflerinize ulaşmanız kolaylaşır. Fenerbahçe'yi ikinci turda oldukça zorlu rakipler bekliyor. Ancak bu takım şimdiye kadar ortaya koyduğu performansla rakip kim olursa olsun tur şansının yüksek olduğunu gösterdi.

ÖMER ÜRÜNDÜL: TEBRİKLER F.BAHÇE... (SABAH)

Fenerbahçe, Edu'nun kendi kalesine attığı golle bir anda zora soktuğu maçı Alex'in üst üste iki müthiş parlaması ile ilk devre bitmeden kolaya çevirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde grubundaki son maçına seyircisinin de büyük desteği ile atak, tempolu ve hırslı başladı sarılacivertli takım... Bu görüntü erken bir gol habercisiydi.

Ancak CSKA Moskova'nın hareketli ve iyi yerleşen alan savunması; önemli eksikleri olmasına rağmen, alışılmış ekolleri ile topla geriden kolektif çıkarak Fenerbahçe'yi bozdu.

SELÇUK YULA: MUHTEŞEM ALEX (FOTOMAÇ)

Ülkemizde hâlâ birileriyle kıyas ediliyor. Eğer Alex'i kıyaslayacaksanız onu Ronaldinho veya Kaka ile mukayese edin. Dün gece harika oynadı

Alex, değişik ve özel bir adam. Bir futbolcu bir maçı nasıl koparır, alır götürürün örneğini daha önce de bize çok yaşatmıştı. Dün bir kez daha gördük. Golü muhteşemdi. Uğur'a attırdığı golde ise hiç yoktan pozisyon yarattı. Ülkemizde hâlâ birileriyle kıyas ediliyor. Eğer illa kıyas edecekseniz Alex'i Ronaldinho veya Kaka ile mukayese edin. Herhalde artık Brazilya Milli Takımı'na da çağrılacaktır. Kendisini şimdiden kutlarım.

ERMAN TOROĞLU: FENER'İN MAYMUNCUĞU (HÜRRİYET)

SARI lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ndeki bu grupta hiçbir tesadüfe, şansa ve yapılabilecek kıyağa meydan vermeden, yüzde yüz doğru işler yaparak üst tura çıktı. Oynadığı bütün maçlarda, hiç bir şekilde maceraya girmedi. Ve işi de şansa bırakmadı. Bir tek İtalya'da Inter'le oynadığı maçta sallandı. 6 maçta da bir takımın bir maç kötü oynama hakkı var.

Zico, bu sene iyi işler yapıyor. Yaptığı en önemli şey de; takıma rekabet getirmesi. İyi oynayana formasını veriyor. Dün gece her futbolcu kendi işini yaptı. Ne fazla ne eksik. Ama biri var ki, Fenerbahçe sıkıştı mı, eline alıyor maymuncuğu kapıyı açıyor. Onun adı; Alex.

Sahada çok geziyor. Ama onu yüzde yüz depar atarken, veya her an rakibe basarken göremiyorsunuz. Adeta rakibini uyutuyor. Ve öyle bir anda sahneye çıkıyor ki, ya işi kendi bitiriyor, ya da taşeron kullanıp arkadaşlarından birine bitirttiryor.

CAN BARTU: BUNDAN SONRASI ZOR (HÜRRİYET)

Fenerbahçe'nin iyi tarafı şu. Aurelio, Gökhan, Selçuk gibi oyuncular ataklara katılıp, rakip onsekize giriyor, pozisyon yaratıyorlar. Bu arada bir sürü de gol kaçtı. Bu arada işi çözen, olağanüstü bir gol atıp eşitliği sağlayan Alex'ti. İkinci golün pasını da o verdi. Bir topu direkten dönen Uğur, biri kafayla olmak üzere iki nefis golle galibiyette büyük rol oynadı.

Fenerbahçe'nin bazı eksikleri var. Yönetimin yahut başkanın bunları görmesi lazım. Semih'in yerine girecek oyuncu Kazım olmamalı. Kazım, Fenerbahçe'de oynayacak bir oyuncu değil.