BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL

Ağzına namluyu sokarım

Bu sözler Osman Pamukoğlu'nun. Öğrencinin sorusuna bu cevabı verdi.

Abone ol

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'ndan sert sözler... İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) liderlik konulu bir konferansta konuşurken bir öğrenci sözünü kesti.

Öğrenci, ünlü generale neden Kürt sorununun diğer yönlerini anlatmadığını ve Kürtlerin kültürel ve siyasi haklarının önemini sordu.

Pamukoğlu söz konusu öğrenciye yapılan tepkileri engelleyerek cevap vereceğini söyledi ve "Ben zaten devletimi, yedi düvele karşı yokluk içinde savaşarak kurmuşum. Şimdi bunun üstüne bana silah çekenin ağzına o namluyu sokarım " diye yanıt verdi.

Öğrencinin cevaptan tatmin olmayıp soruda ısrar etmesi üzerine Pamukoğlu öğrenciye bağırarak oturmasını istedi. Salonda bulunan diğer öğrencilerin de tepki gösterdiği öğrenci, salonda bulunan sivil güvenlik ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.

DÖRT ÖNEMLİ SORUN

Pamukoğlu, liderlik için cesaret, sürat, özgüven ve sezginin şart olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin dört önemli sorunu olduğunu söyleyen Pamukoğlu, “Bunlar PKK, Ortadoğu’daki emperyalist güç paylaşımı, Kuzey Irak’taki Kürt devleti ve dinlerin istismarıdır” dedi.

SIKINTIYA DÜŞÜNCE LİDER BEKLENİR

Toplumun lidere ihtiyacı olduğunu, bir toplumun iyi bir çobana ve iyi bir çoban köpeğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Pamukoğlu “ İyi çoban toplumu doğru yönetmek, çoban köpeği ise o toplumu korumak için gerekli. Lider diğer insanlardan farklıdır ve kolay kolay gelmezler. Üst sınıf insan grubu toplumlarda çok nadirdir. Toplum sıkıntılara düştüğünde otomatikman lider ihtiyacı peşine düşer. Lider zihinde ve ruhta fırtınalar yaratır” diye konuştu.

Zana Yavuz/Akşam