BIST 10.241
DOLAR 32,21
EURO 34,69
ALTIN 2.447,36
HABER /  GÜNCEL

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! 14 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili son dakika açıklamalar geldi.

Abone ol

Türkiye'nin bir yandan yurt içi ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadeleleri devam ederken, diğer yandan savunma sanayisi alanında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu konularla ilgili bakanlık bir bilgilendirme yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''28 Nisan 2019 gecesi, Irak'ın kuzeyi Zap bölgesinde tespit edilen 14 PKK’lı bölücü terörist bölgeye düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi'' denildi.Milli Savunma Bakanlığı ayrıca 4 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar yapılan operasyonlarda 154 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yeni askerlik sistemi

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu ve bakanlıkların mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacağı ifade edildi.

S-400 alımı

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinde edinilen bilgiye göre, S-400'lerle ilgili ilk sevkiyatın Haziran ve Temmuz aylarında yapılacağı, F-35'lerin ise Kasım ayında Türkiye'ye geleceği ve Malatya'da konuşlandırılacağı belirtildi.

F-35 sorunu

F-35’ler ile ilgili ise ara sıra bir takım aksaklıkların yaşandığı ancak görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken, 38 personelin 4 F-35 uçağında eğitim faaliyetlerine devam ettiği ve Kasım ayında uçakların Türkiye’de Malatya'ya gelmesinin planlandığı kaydedildi.

ABD'nin patriot teklifi

ABD’nin Türkiye’ye sunmuş olduğu son Patriot teklifine ilişkin ise Savunma Sanayii Başkanlığının teklif üzerinde çalıştığı, ihtiyaçları karşılayıp karşılamayacağı konusunda değerlendirme yaptıkları ifade edildi.

TSK'dan FETÖ nedeniyle ihraç edilenler

TSK'dan FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bu yana 16 bin 540 personel ihraç edildi, 6 bin 154 personel hakkında süreç devam ediyor. OHAL'in kalkmasından bugüne kadar bakan onayı ile 1425 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş, 150 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır."

Fırat'ın doğusu için hazırlıklar tamam

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Fırat'ın Doğusu'na yönelik harekatın planlama ve hazırlık faaliyeti tamamlanmış durumda olduğunu açıkladı.