BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.493,56
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu: Türkiye'de ilk defa uygulanacak 4 buçuk milyon öğrenci katılacak

MEB'den yeni uygulama! Bakan Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamada Türkiye'de ilk defa 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatılacağını bildirdi. Bu uygulamaya 4 buçuk milyon öğrenci katılacak.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarın ve 27 Ekim'de Türkiye'de ilk defa başlayacak uygulamaya ilişkin detay paylaştı. 

Bakan Özer, "Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı öte yandan bugün itibariyle sadece bin 817 sınıfta yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı ve şöyle devam etti:

"Birinci doz aşısını tamamlamış öğretmenlerimizin oranı yüzde 93, ikinci doz aşılarını tamamlamış öğretmenlerimizin oranı yüzde 87. 2023 yılında hedefimiz, 4 ve 5 yaşta okul öncesi erişimi yüzde 100 oranına çıkarmaktır." dedi"

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İkinci el online oto pazarında eylülde en çok satılanlar belli oldu! Zirvenin sahibi Volkswagen
Foto Galeri İkinci el online oto pazarında eylülde en çok satılanlar belli oldu! Zirvenin sahibi Volkswagen Galeriye Gözat