BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çocuğunuza okumayı sevdirecek 4 kitap

Kitap okuma alışkanlığı çocuk yaşta kazanılması gereken özelliklerden biridir. Çocuk kitapları eğitim hayatının yanı sıra sosyal hayat için de önemlidir, kişinin yaratıcılığına katkı sağlamaktadır. The Çocuk Yayınları’ndan bu 4 kitabı sizin de çocuğunuzun ilgisini çekecek...

Abone ol

Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve iyi bir kitap okuyucusu olmasını istiyorsanız, The Çocuk Yayınları’ndan çıkan bu 4 kitabı mutlaka inceleyin...

En İyi Dostum Ağaç

En İyi Dostum Ağaç kitabı, küçük kız çocuğu Abigail’in Fido adını verdiği bir ağaç ile olan dostluğunu konu almaktadır. Çocuğunuzun çevre ve doğaya olan duyarlılığını arttırmak istiyorsanız bu kitabın ana temasının "Çevre Dostu” olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Doğum gününde ağaç sahiplenmek isteyen Abigail’in bu dostluk hikâyesi herkesi şaşırtmaktadır. Kimin ne düşündüğünü umursamayan Abigail, en iyi ağaç dostu Fido’ya sahip çıkar ve gözü gibi bakıp hiçbir zaman yanından ayırmaz.

Ancak günler geçtikte büyümeye devam eden Fido’ya bakmak Abigail için daha da zor hale gelmektedir. Küçük bir kızın en iyi arkadaşı hakkındaki sevecen ve çevre dostu bu hikâyesi, bütün çocukların içini ısıtacak.

Uğurböceği Ne Duydu?

Küçük, sessiz ve hatta fark edilemeyen çiftlik üyesi Uğurböceği’nin bu hikayesinde, çocuklara temel olarak anlatılmak istenen konu yardımlaşmadır. Minik okurlar bu öykü sayesinde takım çalışmasının ve yardımlaşmanın önemini, takımda bulunan diğer üyelerin ne kadar değerli olduğunu öğretmektedir.
4-8 yaş aralığına sahip minik okurlar bu kitap sayesinde hayvan isimlerini, hayvanların çıkardığı sesleri ve hayvanların nasıl göründüğünü kitap içerisindeki basit anlatımlı çizimlerle öğrenebilecekler.

Cesur Cem
Apollon’un Gizemli Mesajı

Uzmanların bulduğu Antik Yunan’dan kalma şişe Cem’i şaşkına çeviriyor, çünkü şişenin üzerinde tıpkı Cem gibi giyinmiş bir çocuğun resmi var! Cem, gelecekteki kendinin Hera tarafından şişeye hapsedildiğini düşünerek telaşa kapılıyor.

Kahramanlığın her zaman güç ve ihtişamdan ibaret olmadığını, sevdiklerinin yanında olmanın da kahramanlık anlamına geldiğini öğreniyor. Heyecanlı hikayelerin anlatıldığı Cesur Cem - Apollo’un Gizemli Mesajı kitabı sayesinde çocuğunuz okumayı sevebilir ve Antik Yunan dünyasını öğrenebilir.

Üstelik, eve geldiğinde müzede gördüğü şişenin yenilenmiş hâlini kanepenin altında buluyor. Hera, onu bu defa kendi dünyasında mı takip ediyor? Cem, şişenin gizemini ancak orada çözebileceğini düşünerek tekrar Antik Yunan’a dönüyor! Cem, Apollon’un Gizemli Mesajı’nda sanatın ve müziğin kahramanı Apollon ve bilgelik kahramanı Athena ile tanışıyor.

Kitap Okuyan Fare Lila

Kitap okumaya bayılan ve kütüphanede yaşayan fare Lila’nın bu hikayesinde arkadaşlık, güven ve pratik zekâ anlatılmaktadır. Etrafı kitaplarla çevrili olan zeki farenin bu hikayesini 4-8 yaş aralığına sahip bütün çocukların okumasını tavsiye ediyoruz.

Bir kedi ile farenin arkadaş olması sizce ne kadar mümkün? Bu hikâyede, kitabın ana karakteri Lila’nın en yakın dostu bir kedi. Kedi dostumuz Mırmır ve Lila’nın dostluk hikayesine renkli ve detaylı çizimler eşlik ediyor.