BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHPye komplo kuruldu

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan yaylım ateşi. Provokatöre, MİT'e ve rektöre bakın neler dedi?

Abone ol BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, provokatör için " Taliban kılıklı, dazlak kafalı" ifadesini kullandı. MİT'i üniversitelerde tedbir almamakla suçladı. Yazıcıoğlu MHP'ye komplo kurulduğunu iddia ederek rektörü istifaya çağırdı.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ateş ve beraberindeki heyeti Parlamentodaki odasında kabul eden Yazıcıoğlu, son günlerde Türkiye'de panik ve korkunun hakim olduğunu belirterek, başta sanayiciler olmak üzere Anadolu insanının önünü göremediğini bildirdi.

''TALİBAN KILIKLI, DAZLAK KAFALI...''

BBP lideri Yazıcıoğlu, siyaset ve hukuk açısından bakıldığında Türkiye'de, eskimiş senaryoların tekrar uygulamaya konulduğunun görüleceğini bildirdi.

Son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylara da değinen Yazıcıoğlu, ''Üniversitelerde yaşanan olayları izlediğimde ürperiyorum. Taliban kılıklı, dazlak kafalı, alnında Zülfikar kılıcı olan bir kişi, 'Ben olay çıkaracağım' diye bağırıyor. Üniversiteye giriyor ve kirli ayağı ile her tarafı kirletiyor. Neden istihbarat bu olayların olacağını ortaya çıkarmadı. Bunları ortaya çıkarmak istihbaratın görevi değil mi? Bu olayları ortaya çıkaramayan milli istihbarat ne işe yarar'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin çok açık ve net bir şekilde kaos ortamına sürüklenmek istendiğine dikkati çekerek, ''Oynanan oyunları görmeliyiz. Daha sıkı durmalıyız. Türk gençliği bayatlamış senaryoların figüranı olmamalı ve istikbalini karartmamalıdır'' ifadesini kullandı.

''ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ''

Gazetecilerin, ''Akdeniz Üniversitesinde yaşanan olaylarda üniversite yönetiminin de suçladığını'' anımsatması üzerine BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ''Bir siyasi partiye komplo düzenlendiği anlaşılıyor. Net bir komplo var orta yerde. Önceden fotoğraf karelerine giriyor. Önceden ekranlara çıkmak için polisle tartışıyor, şimdi de üniversite ortamında poz vererek silah kullanıyor. Bu siyasi partinin bu konulara hassasiyeti biliniyor ve bununla ilgili olarak da tedbir aldıkları görülüyor.

Bu olaylarla ilgili üniversite yönetiminin de sorgulanması lazım. Bütün bu olayların öncesinde feraset gösterip bu doğrultuda gelen yağmuru görüp, fırtına öncesinde şemsiyesini açması lazımdı. Bu kadar sorumluluğun gereğini yapmayan yönetimin yerinde oturmaması lazım. Etik davranış aranıyorsa bu olumsuzluklarda kendi payını da görerek istifa etmesi gerekiyor'' yanıtını verdi.