BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Destanı yerinde görecekler

Kartal Belediyesi, 2000 lise öğrencisine 40 otobüslük konvoyla, Çanakkale turu düzenliyor.

Abone ol

11 Nisan Cuma akşamı başlayacak ve üç hafta sürecek Çanakkale turunda, her hafta Cuma akşamı 13 otobüslük konvoyla başlayacak gezi turu, Cumartesi akşam saatlerinde Kartal’da sona erecek. 11, 18 ve 25 Nisan Cuma akşamı Kartal Sahilyolu, Neyzen Tevfik Caddesi’nden Saat:23.00’da hareket edecek ve sabah saatlerinde Eceabat’ta yapılacak olan kahvaltı sonrasında konvoy, tarihi yarımada boyunca şehitlikleri, savaşın geçtiği alanları ve müzeleri gezecek.

Kartal Belediye Belediye Başkanı Arif Dağlar ve belediye yöneticilerinin katılımıyla, 11 Nisan Cuma akşamı ilk turun uğurlanmasıyla, Çanakkale gezisi başlayacak ve 25 Nisan’da son turun yola çıkmasıyla 2000 lise öğrencisi, tarih kitaplarında okudukları ve bir ulusun varoluşu için verdiği amansız mücadeleye tanıklık eden Çanakkale Destanı’nın geçtiği yerleri görmüş olacaklar.

Başkan Dağlar, geziyle ilgili yaptığı açıklamada; ilk kez geçen yıl başlattıkları geziyle, 2000 lise öğrencisine Çanakkale’nin tarihsel geçmişini, müzeleri ve şehitliklerini uzman rehberler yardımıyla tanıttıklarını söyledi. Başkan, gezi bitiminde okul yöneticileri ve öğrencilerden gelen yoğun ilgi ve istekler nedeniyle bu yıl ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı. Başkan, belediyelerin görevinin halkın istek ve beklentilerini karşılamak olduğunu vurgulayıp onlardan gelen olumlu ya da olumsuz her türlü görüş ve önerinin titizlikle değerlendirilerek yasaların ve imkanların elverdiği ölçüde gereğinin yapıldığını söyledikten sonra görevde bulundukları dört yılda, Kartal halkının memnuniyetini yüzde doksana çıkarmış olmanın da, bu yaklaşımın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Geziyle ilgili her türlü hazırlığın yapıldığı, öğrencilerin ulaşım ve tüm ihtiyaçlarının belediyece karşılanacağını söyleyen Dağlar, geziye katılacak öğrenci ve görevlilere sağlık, mutluluk ve neşeli bir yolculuk geçirmeleri dileğinde bulundu.