BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Küçük Vedattan büyük ders

Vedat'ın babası gözlerinin önünde öldürüldü. Önce intikam yemini etti. Ama sonra herkese ders verdi. Bakın neler dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER

Mersin'in Tarsus ilçesinde 5 kişi kan davasına kurban oldu. Babası gözleri önünde öldürülen 14 yaşındaki Vedat İkilik o an intikam yemini etmişti: "Onlar benim babamı öldürdü. Ben de onların kökünü kazıyacağım" demişti... Ancak Vedat artık öldürmek değil, okumak istiyor... ''Onları öldürsem ne işe yarayacak? Artık babam geri gelmez. Allah'larından bulsunlar'' diyor...

AMA ONLAR BÜYÜK İNSANLAR

Olay günü tam babasını görmeye giderken silah sesleri duymuştu Vedat. Daha sonra birilerinin babasını kovaladığı gördü. 'Amca ne olur babamı vurmayın' diye seslendi. Ama babasını gözünün önünde öldürdüler. Vedat acıyla intikam yemini etti, "köklerini kurutacağım" diye bağırdı.

Şahısları teşhis ettiğinde Vedat'ın dilinden şu sözler döküldü: "Babama silah sıkanlar çocuk değil, büyük insanlar"

ARTIK BABAM GERİ GELMEZ

Vedat çocuk aklıyla o an karar verdi. Bu kocaman adamları öldürüp de kendi hayatını mahvetmeye değmezdi. "Allah'larından bulsunlar, devlet suçluları yakalasın ve cezasını versin. Ben onları öldürsem ne işe yarayacak? Artık babam geri gelmez.'' dedi...

BEN OKUMAK İSTİYORUM

Vedat'ın babası öldü, ağabeyi de askerde. Oysa Vedat okumak istiyor. ''Babam hayattayken geçimimizi sağlıyor, bize bakıyordu. Şimdi bize kim bakacak? Yetim kaldım, artık ben de çok çalışmak zorundayım. Ben okumak istiyorum, devlet bana ve aileme sahip çıksın'' diye ağlıyor.

BİZ İNTİKAM ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Vedat İkilik'in uzun süre sarıldığı amcası Fikri İkilik ise saldırıyı gerçekleştirenleri devlete havale ettiklerini söylüyor. Amca İkilik, ''Olayda hayatını kaybeden Bahri ile Recep benim kardeşim, Ahmet, İzzettin ve Abidin ise yeğenlerimdi. Büyük acı içindeyiz. Bunları yapanlar insan olamaz. Biz intikam almayı düşünmüyoruz. Devlet gereken en büyük cezayı versin. Biz geçimimize bakıyoruz. Başbakanlığın, İçişleri Bakanlığının, Adalet Bakanlığının, Valiliğin, Kaymakamlığın, Emniyet müdürlüğünün bu işe el koymasını istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Bizim can güvenliğimiz yok. Biz kan davası istemiyoruz. Biz gariban insanız, sadece devletten yardım istiyoruz'' dedi.