BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.455,30
HABER /  POLİTİKA

Bu ne korku Barroso!

Barroso, Meclis'i ziyaret edecek. Ama öyle güvenlik önlemleri istedi ki duyan şaşkına döndü. Baykal'ın odasını bile sakıncalı buldu.

Abone ol


İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/ AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso; TBMM ziyareti öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri istedi.

Dışişleri Bakanlığı kanalıyla TBMM Başkanlığı’na alınması istenen önlemler dizisi gönderildi. Önlemler arasında Barroso’nun CHP lideri Deniz Baykal ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi sırasında ikinci katta bulunan grup odalarının tüm kapılarının kapalı tutulması, koridorda kimsenin bulunmaması, basın mensuplarının orta koridorda bulunmasına izin verilmemesi, Barroso’nun kendi korumalarının koridorda alacağı güvenlik önemlerine TBMM Polisinin müdahale etmemesi, meclis’e ve özellikle ana binaya ziyaretçi alınmaması gibi konular var.


KENDİ KORUMALARINI İSTİYOR
TBMM Başkanlığının güvenlik konusunda MHP ve CHP gruplarına, Dışişleri Bakanlığı protokol şubesinden gelen istekleri ilettiği ancak CHP’nin bu isteklere itiraz ettiği de öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM başkanlığı'nı arayıp, bu tür güvenlik önlemlerinin neden alındığını sordu. Başkanlık yetkilileri  Dışişleri Bakanlığı Protokol Şubesinin  Borroso heyeti tarafından istenilen önlemleri kendilerine ilitttiğini ve bu isteklerin gruplara aynen aktarıldığını belirtiler. Ancak MHP’nin tüm isteklere uyum göstereceğini söylemesine karşın, CHP yönetimi bazı isteklere itiraz etti.

BAYKAL AŞAĞI GELSİN
Barroso’nun, CHP lideri ile görüşmeyi, Baykal’ın ikinci kattaki bu odasında gerçekleştirmek istemediği ve Genel Kurul’da Başkanlık Divanı’nın arkasında bulunan özel odada yapmak istediği ancak Baykal’ın bu isteğe olumlu yanıt vermediği de öğrenildi. Görüşmenin saati ve yeri de bu nedenle henüz kesinleşmiş değil. CHP, ikinci kattaki makam odasında ve yarın öğleden sonra yapılacak bir görüşme beklentisinde. MHP ise Barroso’nun Genel Kurul’da yapacağı konuşmanın kendilerin ve Genel Kurul’a bildirilmeden bu tür bir karar alınmasını eleştirdi. Ancak dün Genel Kurul açılışında, Barroso’nun yapacağı konuşma Genel Kurul’un bilgisine sunuldu ve oylanarak kabul edildi. MHP'li Oktay Vural'ın TBMM'ye önceden bilgi verilmeden konuşma yapılması konusunda Boroso'ya bağlayıcı bilgi verilmesini eleştirdi. Konuşmanın saat 17.00'de yapılacağı öğrenildi. Ancak  liderlere yapılacak ziyaret saatlerinin ise son dakika da netleştirileceği bildirildi.