BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir Sanat ve Bilim Olarak Koçluk

Çaba göstermek önemlidir. Asıl önemli olan çabayı nerede göstereceğiniz.

Abone ol

İÇ DİNAMİKLERİNİZ

 

Vurulacak yeri bilmek

Makina arızası nedeniyle zar zor limana ulaşan büyük bir transatlanti­ğin öyküsünü duymuşsunuzdur. Arızanın tuhaflığı nedeniyle birkaç iyi eğitimli makinistin şaşkınlığa uğramasının ardından geminin kaptanı ümitsizlik içinde kalmıştır. Sorunun nedenini hiç kimse çözemez ve ufukta geminin kuru havuzda uzun süreli kalış olasılığı vardır.

 

Birisi, tüm yaşamı boyunca buharlı gemi makinistliği yapmış yaşlı bir adamı önerir. Sonunda bu yaşlı adam bulunur ve arızaya bakması için ge­miye getirilir. Bir kasaba doktorunun taşıdığı tıbbi çanta gibi kendi alet çantasını taşıyan bu yaşlı adam hemen işe koyulur ve dikkatli bir şekilde araştırmasına başlar. Makineyi besleyen karmaşık borulardan oluşan labi­rentin içinde dikkatle onlara dokunup, sarsıp, vurarak dolaşır. 15 dakika içinde bir noktaya odaklanır, bir boru parçasına ufak bir alet ekler. Bunu takiben bir yandan sertçe o noktaya vururken diğer taraftan da makinenin kontrollerini çalıştırır. Aniden makine çalışmaya başlar, birkaç vuruştan sonra da etkin ve düzgün bir şekilde çalışmaya devam eder.

 

Daha sonra yaşlı adam aletlerini toplar ve 5.000 dolarlık bir fatura ya­zarak yanında beklemekte olan kaptana verir. “Ne!!??” der kaptan, “Bu çok fazla! Sen burada sadece 15 dakika çalıştın. Bize ayrıntılı bir fatura ver!”

 

Yaşlı adam hiç itiraz etmeden istenen ayrıntıyı faturasına ekler:

 Alet                                      :                2.00 $

 Nereye vurulacağını bilmek  :           4998.00 $

 

Çaba göstermek önemlidir, ama asıl önemli olan yaşamınız süresince ve başkalarıyla olan ilişkileriniz içinde bu çabayı nerede göstereceğinizi bil­mektir.

 

Bu kitap sizin o vuruşları nereye yapmanız gerektiğini bilmenizi sağ­lamak ve sizi desteklemek için yazılmıştır. Kitaptaki on bölüm sizi, 21. yüzyılın kuvvetli ve yeni bir gücü olan çözümsel odaklı koçluğu ortaya çıkaran ve bütünüyle erişilebilir içsel bilimine ve felsefesine taşıyacak­tır. Zihnin ve yüreğin içsel çalışmalarını açığa çıkartacak ve Dönüşüm­sel Sohbetler gibi bir çağdaş sanatın iskeletini oluşturacaktır. Tam bir insan olmanız ve en yüksek vizyonunuzu yaşamanız için hayatınızı nasıl değiştirebileceğinizi anlamanızı sağlayacak bu kitap sizin için kullanışlı bir kılavuz olacaktır. Ayrıca, çevrenizdeki insanların en üst seviyedeki potansiyellerini destekle­meniz için içsel yeteneklerinizi yapılandıracak­tır.

 

 

Bu Kitabın Görevi:  Sizin Yolculuğunuz

 

Bu kitabın genel amacı sizi, yaşamınız ve kişisel amaçlarınız üzerine ken­dinizle yapacağınız derin ve kışkırtıcı bir sohbete davet etmektir. Bunlar dönüşümsel koçluk konuşmalarına sahip olmak için atılacak ilk adımlardır. Bu bilgiyi sizinle paylaşmanın amacı, konunun kuramsal iskeletini anla­maya çalışmanızı sağlamak; kendinizle ve başkalarıyla yapacağınız dönü­şümsel konuşmalarla ilgili becerilerinizi geliştirerek bunun zevkini çıkar­manıza yardımcı olmaktır.

 

Bu kitap size, koçluğun tarihini incelemekten ziyade, Çözüm Odaklı Koçluk için gerekli olan işleyiş ilkelerini ve içsel dinamiklerini keşfede­rek Koçluk Hareketinin köklerine inmenizi sağlama fırsatını vermekte­dir. Soh­betlerinde ilham yaratmak ve yaşamlarında bir dönüşüm oluş­turmak için dünyanın her tarafındaki insanların kullandığı yöntemlerin ve araçların işle­yiş ilkelerini ve sürdürülebilirliklerini öğreneceksiniz. Bir kişisel yolculuk yapmanız ve ilkeleri kendinizde denemeniz için sizi davet ediyoruz.

 

Bu kitap özellikle koçluğun işlevselliğine izin veren insanoğlunun iç­sel sistemleri, Koçluk biliminin temel taşları ile ilgilidir. Kişinin kendini keş­fetmesini sağlayan ve sonucu olmayan alışkanlıklarını yapılandıran, bir plan çerçevesi içinde düşünmesini oluşturan temel dinamikler hak­kındadır. Bu on bölümlük yolculuk kendi kendine koçluk geliştirme sistemleri ile ilgilidir ki, onları derinden anladığınız zaman sizin geçmi­şinizde ortaya çıkmış olan engelleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olup, kalıcı değişiklikler oluştur­manızı sağlar. Planlarınızda ve zihninizde nasıl bir “Koçluk Konumu” oluş­turabileceğini öğreneceksiniz.

 

Bu kitapta ayrıca hepimizin paylaştığı temel Zihin-Beyin sistemi ile ilgili ana bilgileri ve güçlü görselleştirmenin ana unsurlarını öğrenecek­siniz.

 

En önemlisi, bir profesyonel koç olarak, eğitimde olan bir koç ola­rak ya da yaşama bir koç yaklaşımında yönelen biri olarak güdülen­menin yapısını ve insanların bunu basit ve güçlü yollarla nasıl yeni­den elde ettiklerini öğre­neceksiniz. Dönüşümsel sohbetlerde kullana­bileceğiniz bazı güçlü ve basit koçluk egzersizleri ve kendiniz için nasıl deneysel uygulama oturumları yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

 

Almış olduğumuz geribildirimlere göre, bu kitap serisine tam katılım göstermeniz halinde sizde üç önemli şey oluşacak:

 

Öncelikle kişisel olarak kendinize bağlanacaksınız. Kişisel uygulama­nız ve işlemlerinizle yeni anlayışlar ortaya çıkaracaksınız ve kendinize, Oo, olduğumdan daha fazla kendim olabilmek böyle oluyormuş,” di­yeceksiniz.

 

İkincisi, becerilerinizin gelişmesi ve bunların uygulanmasıyla birlikte iliş­kisel olarak bağlanmış olacaksınız. Amacımız sizin bu kitabı, bece­rilerinizi yapılandırmada sistemli bir planlama yapabilmek için kullan­manızdır. Ken­dinize, Çevremdeki insanları yaşamın her alanında destekleyebilmek için bu şekilde etkili olabilirim,” diyebilirsiniz.

 

Üçüncü olarak, içsel vizyonunuz geliştikçe ve iletişim ve ilişki bece­rileri­niz arttıkça arzularınız alevlenecektir. Amacımız kendinden gelişen içsel sohbetlerinizi zaman içerisinde canlı tutmanızdır. İçinizdeki bu ateş yan­maya başladığında kendinize, “Oo, bu öğrenme süreci bana ve ilişkilerime o kadar faydalı ki, bu bilgilerle pratik yapmaya, bütünleş­meye ve gelişmeye kendimi adamış hissediyorum,” diyeceksiniz.

 

Bu kitabı okumuş olan insanlar okurken ondan esinlenmemenin, mü­cadele etmemenin ve uyandırılmamanın mümkün olmadığı konusunu paylaştılar. Bu kitabın bölümlerini zevklenerek okudukça anlamlı ve çekici bir yolcu­luğa çıkarsınız. Ona ne kadar kendinizi verirseniz ondan o kadar fazla şey öğrenirsiniz. Kendinizi tamamen kaptırdığınızda size garanti ederiz ki:

 

·               Size özgün görevinize ve yaşam vizyonunuza o kadar bağlanırsı­nız.

·               Gerçek içsel yeteneğinizi uyandırır, büyüklüğünüzü ve potansiyeli­nizi ortaya çıkarırsınız.

·               Kendinizle ve diğer insanlarla olan ilişkilerinizi geliştirirsiniz.

·               Kişisel ve profesyonel sezgi ve yeteneklerinizi derinleştirirsiniz.

·               Başkalarına karşı yardım ve destek vermede önemli derecede daha etkili olursunuz.

 

Bu kitabı satın alacaksanız, sizinle ilgili birkaç tahmin yapılabilir. En önemli tahmin, sizin yaşam boyu öğrenebilecek biri olduğu­nuz ve kişisel ve profesyonel yaşamınızın sürekli olarak gelişmesiyle ilgilendiğinizdir. Bir yaşam boyu öğrenici olarak var olan en iyi kendi kendini geliştirme malzemeleri içinden yaratıcı bir şekilde en iyisini kendinizle tümleştirmeyi düşünüyorsunuz ki böylece kendi ve diğerleri­nin içinizdeki en iyisini ortaya çıkarabilesiniz.

 

Sizinle ilgili bu tahmin doğru mu? Eğer doğruysa, bu kitaba yatırım yapmayı seçtiğiniz ve böylece sizi kazandığımız için memnunuz. ‘Kendi­niz için’ bir yatırım yapmanız kuşkusuz yapabileceğiniz en büyük yatırımdır. Ve şu anda inanılmaz bir yolculuğa doğru yola çıkmak üze­resiniz!

 

Amacımız, bulabileceğiniz en iyi araçları size sunarak sizi güçlü bir şe­kilde kendi kişisel geliştirme amaçlarınıza doğru yönlendirmek, sizi düşleri­nizle ilişkilendirmek, şu an birlikte yolculuk yaptığınız kişileri derinden etkilemek ve daha iyi bir dünya yaratmak için katkıda bulun­manızı sağla­maktır.

 

Eğer hâlâ kendinizi bir yaşam boyu öğrenici olarak düşünmüyorsanız, bu kitap kendi gelişmeniz için size teşvik edici fikirler verebilir, sizin için ger­çekten nelerin mümkün olabildiğini merak etmenizi sağlar ve yaşamınızı bir üst seviyeye doğru çıkartır.