BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

LG hizmeti ayağa getiriyor

Elektronik devi LG Türkiye'nin ciro hedefleri inanılmaz. Firma ayrıca bu yıl yeni bir hizmeti devreye sokuyor.

Abone ol

Elektronik firması LG Türkiye, lüks ürünlerde VIP Montaj Hizmetleri'' kurmayı planlıyor. LG yetkilileri tüketicinin evinde hizmet verecek..

Firma ciroyu 2008 yılında ikiye katlayarak 500 milyon dolara çıkarmayı, 2009'da 750 milyona ve 2010'da ise 1 milyar dolara yükseltmeyi amaçlıyor.

LG Electronics Türkiye Başkanı Christopher Kim, LG Türkiye'nin "LGETK" Marka tanıtım töreninden sonra düzenlenen basın toplantısında, LG Electronics'in, Türkiye'deki faaliyetlerini 1984 yılından bu yana bir irtibat ofisi üzerinden yaptığını belirterek, LG ürünlerinin Türkiye'de bugüne kadar yerli distribütörler aracılığıyla dağıtıldığını söyledi.

LG Dünya Kurumsal Ofisinin aldığı kararla, bu ay itibariyle ''LG Electronics Türkiye'' olarak faaliyete başladıklarını ifade eden Kim, LG Electronics Türkiye'nin artık, Türkiye'ye bağlı faaliyet gösteren 8 ülkenin sorumluluğunu aldığını vurguladı.

BÖLGENİN MERKEZİ TÜRKİYE

Christopher Kim, Türkiye'nin bölgesel bir misyona sahip olduğuna işaret ederek, Cezayir, Mısır, İsrail, Lübnan, Libya, Fas, Suriye ve Tunus gibi ülkelerin artık Türkiye'ye bağlı olarak faaliyetlerini sürdüreceğini, Türkiye'nin bütün pazarlama stratejisini tespit eden bir merkez konumunda olacağını dile getirdi.

LG Grubunun, 2007 yılında 96 milyar dolarlık cirosu ve 160 bin kişilik iş gücüne sahip olduğunu kaydeden Kim, sözlerini şöyle sürdürdü:

MÜTHİŞ CİRO HEDEFLERİ

"LG Electronics 111 ülkede, 82 bin kişilik iş gücüyle faaliyet göstermekte olup, 2007 yılında 44 milyar dolarlık satış gerçekleştirmiştir. LG Electronics Türkiye'nin mevcut durumu ise, üç ana ürün dalı olan tüketici elektronik sistemleri, IT ve GSM'de faaliyet göstermektedir. 2007 yılında IT Alanı olan Optik Veri Depolama Cihazında yüzde 45 ve monitörde ise yüzde 12 pazar payına, Flat Panelli Ekranda (FPD-LCD TV/Plazma TV) yüzde 8, GSM'de ise yüzde 3,5'luk pazar payına sahip. Toplam ciromuz 2007'de yaklaşık 250 milyon dolara ulaştı. LG Türkiye olarak ciromuzu 2008 yılında ikiye katlayarak 500 milyon dolara çıkarmayı, 2009'da 750 milyona ve 2010'da ise 1 milyar dolara yükseltmeyi amaçlıyoruz."

"2010'A KADAR 3 YILLIK PAZARLAMA BÜTÇESİ 100 MİLYON DOLARI BULACAK"

Christopher Kim, Türkiye'deki misyonlarının, LG'yi pazarda lüks bir marka olarak konumlandırmak olduğunu ifade ederek, bu yılki hedeflerine de değindi.

Kim, farklı ürün kategorilerindeki 2008 yılı pazar paylarını GSM'de yüzde 10, FPD'de yüzde 15, IT Monitörde yüzde 25, Notebook'ta yüzde 10 ve Optik Veri Depolama Cihazında yüzde 50 olarak artırmaya hedeflediklerini anlatarak, IT grubunda monitörde, bu yıl birinci sıraya yerleşmeyi, 2007 yılında yüzde 12 olan pazar paylarını bu yıl yüzde 25'e çıkararak, ikiye katlamayı ve şirketi pazardaki bir numaralı marka olarak konumlandırmayı, notebook pazar paylarını ise yüzde 10'a çıkarmayı istediklerini ifade etti.

LÜKS ÜRÜNLERDE EVE HİZMET BAŞLIYOR

Türkiye'deki ürünleri bugüne kadar iş ortakları aracılığıyla dağıttıklarını, ortaklarıyla ilişkilerinin yeni bir iş modeli çerçevesinde devam edeceğini dile getiren Kim, bunun yanı sıra bu yıl Türkiye'de bazı noktalarda LG markası altında ilk "LG Marka Mağazaları/LG Brand Shops" açacaklarını söyledi.

Ülke çapında kendilerin bağlı güçlü bir servis ağı kuracaklarını aktaran Kim, aynı zamanda lüks ürünlerde LG uzmanlarının doğrudan müşterilerin evlerine giderek hizmet verecekleri "VIP Montaj Hizmetleri'' kurmayı planladıklarını bildirdi.

''TÜRKİYE, BU BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK PAZAR''

K.W. Kim, her ülkede iniş ve çıkışlar olabileceğini vurgulayarak, "Türkiye'nin ekonomik büyümesi temel olarak devam edecek. Burada çok büyük bir potansiyel var. Genç ve dinamik bir nüfusu var. Avrupa Birliği'ne aday olması Türkiye'yi bizim açımızdan çok cazip kılıyor. Tabii ki zaman zaman bazı olumsuz etkiler olabilir ama bu bizi etkilemez" dedi.