BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  SPOR

Denizlisporda iç hesaplaşma

Denizlispor'da kulüp yönetim kurulu, 4 futbolcunun süresiz kadro dışı bırakılmasını kararlaştırdı. İşte bu 4 futbolcu;

Abone ol

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, kulüp binasındaki yönetim kurulu toplantısının ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeşil-siyahlı takımdaki maddi sıkıntıların, önceki sezonlarda da yaşandığını hatırlattı.

Bu sezon puan açısından rahatladıklarını düşündükleri sırada, enteresan bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten İpek, ''Futbolcuların tavrı uzadıkça gayesini aşan bir gösterge oluştu'' dedi.

BU KONUYLA GÜNDEME GELMEK İSTEMEZDİK

Futbolcuların ücretlerini alamadıkları iddiasıyla gösterdikleri tepkinin ardından, durumun başka türlü seyretmeye başladığını ifade eden İpek, şöyle konuştu:

''Denizli'nin ve Denizlispor'un daha fazla bu konuyla ilgilenmemesi gerektiği konusunda birleşildi ve tatlıya bağlandı. Denizli şehrinin ve bu şehrin takımı Denizlispor'un, bu tür bir konuyla gündeme gelmiş olması hepimize üzüntü verdi. Bu ortamlara hiç mahal vermeden daha güzel çözümlerle Denizlispor'u ligde çok daha iyi yerlere getirmek isterdik. Ne yapalım ki kulübün de kendine göre şartları var. İmkanların kısıtlı olduğunu son 2-3 yıldır devamlı konuşuyoruz.

TAVIR VE ZAMANLAMA YANLIŞ

Durum uzadıkça, 'tavır yanlış, zamanlama yanlış' dedim. Tatsızlıklara fazla sebep olmadan konuyu kapamanın yolunu aramıştık ve bu hale dönüştürebildik. Denizlispor, bu seneyi ligdeki sıralama itibariyle altıncı olarak bitirme isteğinde.''

SÜRESİZ KADRO DIŞI VE PARA CEZALARI

Denizlispor'un prensip kararları olan bir kulüp olduğuna işaret eden İpek, ''Tam manasında profesyonel bir takım olarak devam etmek gerekiyor. Bu prensiplerden taviz vermeyiz. Bu nedenle bazı kararlar aldık'' dedi.

Yönetim Kurulu toplantısında, antrenmanlara çıkmayan futbolculara 30'ar bin YTL para cezası verilmesinin kararlaştırıldığını bildiren İpek, şunları kaydetti:

4 FUTBOLCU SÜRESİZ KADRO DIŞI

''Kulüp prensip ve otoritesini sarsacak davranışlarda bulunan Souleymanou'ya 120 bin, Zafer, Bülent ve Gökhan Güleç'e 60'ar bin YTL para cezası verilmesine ve aynı zamanda bu futbolcuların süresiz kadro dışı bırakılmalarına karar verdik. Bu arada, kaptan Yusuf'un da izinsiz beyanat vermesi, medya organlarına kulüp sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunması ve diğer davranışları nedeniyle birlikte toplam 40 bin YTL para cezası verdik.''

1 MİLYON 600 BİN YTL HESAPLARA YATTI

Futbolcuların hesaplarına 1 milyon 600 bin YTL yatırıldığını, ödemeler konusunda tereddüt içinde bulunulmaması gerektiğini anlatan İpek, ''Ligdeki altıncılık iddiamız devam ediyor. Eğer altıncılık pozisyonunu yakalarsak, verilen para cezalarını tekrar gözden geçirme kararını da aldığımızı söylemeliyim'' diye konuştu.

İpek, gazetecilerin teknik direktör Güvenç Kurtar ile gelecek yıla ilişkin sözleşme imzalanıp imzalanmayacağı sorusuna ''Şu anda bu sezonu düşünüyoruz'' yanıtını verdi.