BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mimar Sinan kardeşliği

Üstat Mimar Sinan'ın doğum yeri ile ünlü köprüsünün bulunduğu Büyükçekmece kadeş şehir oldular.

Abone ol

Büyük üstat Mimar Sinan’ın ölümünün 420. yılında, doğduğu yer olan Ağırnas’ta kendine yakışan şekilde anıldı.

Mimar Sinan’ın doğum yeri olan Kayseri’nin Ağırnas Beldesi ile Mimar Sinan eserlerinin, özellikle şaheserim dediği, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsünün bulunduğu Büyükçekmece, kardeş şehir oldular.

Kardeş şehir protokolü, Ağırnas’ta düzenlenen Mimar Sinan’ı anma etkinlikleri içinde, Çekül Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen , Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Haseki’nin de katıldığı törende, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu tarafından imzalandı.

Törende bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de Mimar Sinan’ın eserlerinin bulunduğu alanı, eserleri de restore ederek, Kültürpark haline getirdik. Büyük üstadın doğum yeri olan ve kardeş şehir olduğumuz Ağırnas’ta ki eserlerini de, Ağırnas belediyemizle birlikte yaşatacağız” dedi.

Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu’da, Büyükçemece ile kardeş şehir olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, “Sayın başkanla tarihi Kentler Birliği’nde birlikte çalışıyorduk. Bundan sonra sayın başkanın bilgi ve birikiminden daha fazla yaralanacağız” dedi.