BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li aday CHP ve AK Parti'yi eleştirdi

MHP'nin Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan, seçim turlarında CHP ve AK Parti'ye sert bir dille yüklendi.

Abone ol

CHP'nin genel af söylemi ile AK Parti'nin güneydoğu politikalarının örtüştüğünü dile getiren Kocaeli Milletvekili 1. Sıra Adayı Lütfü Türkkan, "AKP ve CHP'nin eylem birlikteliği içinde olduğunu görüyorsunuz. Memleketi elbirliğiyle raydan çıkardılar. Sizden destek istiyorum. Bize oy verin ki elbirliğiyle memleketi yoluna oturtalım" dedi.

Milletin anasını ağlatan iktidarın ağlanacak halinin kalmadığını ifade eden Lütfü Türkkan, "CHP'nin genel af söylemi ile AKP'nin güneydoğu politikalarının örtüşüyor. AKP ve CHP'nin eylem birlikteliği içinde olduğunu görüyorsunuz. Memleketi elbirliğiyle raydan çıkardılar. Sizden destek istiyorum. Bize oy verin ki elbirliğiyle memleketi yoluna oturtalım" dedi.

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kocaeli Milletvekili 1. Sıra Adayı Lütfü Türkkan ve beraberindeki ekibin bir sonraki durağı Bekaert Fabrikası oldu. DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nin yetkili bulunduğu Bekaert Fabrikası'nda 6 gün önce Kemal Yıldızalp, Erhan Metiner, Bülent Sağlam, Kamuran Emri Çimen, Cüneyt Atak, Emre Demir, Deniz Başaran, Murat Gür ve Deniz Elza Aşçıoğlu fazla izin ve istirahat nedenleriyle işten çıkarılmışlardı. Bunun üzerine sendika yönetimi ve işçiler karar alarak fabrikayı terk etmediler. Atılan işçilerin geri alınması ile ilgili olarak 6 gündür vardiya dışında bulunan işçiler fabrika yemekhanesinde atılan işçilerin geri alınması için direniş gösteriyorlar. İşçilere destek olmak için Bekaert Fabrikasına gelen Kocaeli Milletvekili 1. Sıra Adayı Lütfü Türkkan, "Hükümet, işçileri Afrika köleleri gibi görüyor ve ona göre yasal düzenlemeler yapıyor. Bu da hükümetten destek alan işverene dilediğini yapma hakkını beraberinde getiriyor. Çalışma barışına işçiden katkı var ancak, işverenden katkı olmadığını görüyorum. Doğru bir eylem yapılıyor, destek vermeye geldik" dedi.