BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı böyle düşürecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak mitinginde seçmenlerine seslendi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Siyasilerin seçim meydanlarındaki atışmaları sürüyor. Bugün Uşak'ta seçmenlerine seslenen Kılıçdaroğlu, önce hükümeti eleştirdi ardından da ironik bir dille iktidarı düşürmenin yolunu anlattı.

"Bunlar bereketsiz. O bereketsiz iktidarın gövdesini ben, dallarını da siz silkeleyin. Meyve değil bir adam düşecek oradan. Adını biliyorsunuz! Recep Bey."

Başbakan Erdoğan'a televizyon programına çıkma çağrısını da yineleyen Kılıçdaroğlu, "Efeleneceğine gel de millet kim bey, kim efe görsün. Ama bunun için mangal gibi yürek gerek" dedi.

ÖSYM'deki kopya skandalını da dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu,"ÖSYM'nin başında oturan o adamın ar damarı çatlamış" sözleriyle ÖSYM Başkanı Ali Demir'e yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında akşam saatlerinde Uşak'taki seçmeniyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı hedef alan konuşmasından öne çıkan bölümler ise şöyle...

ERDOĞAN'A O ÇAĞRIYI YİNELEDİ

"Buradan Başbakan'a sesleniyorum. Kendine güveniyorsan. 'Ben her şeyin hesabını verebilirim' diyorsan, senin istediğin gazetecilerle karşıma çık, konuşalım. Devletin arşivi senin emrinde, valiler senin emrinde, MİT, emniyet senin emrinde. Benimle ilgili ne biliyorsan  gel karşıma. Ama 'ben yetersimiz gelemem' diyorsan. Bakanlarını da al gel. Yetmedi mi? Bin kişiyi daha al gel. Ama Recep Tayyip Erdoğan, Kemal kardeşinizin karşısına çıkabilir mi? Hayır çıkamaz! Onun için mangal gibi yürek lazım. Efeleneceğine otururuz beraber konuşuruz. Millet de görür bey kim, efe kim? Stüdyodan beli bükük çıkan kim?"

ONLAR BİRİNCİ LİGDE

Şimdi Başbakan 'Ben senin karşına çıkmam. Ben birinci ligdeyim' diyor. Allah adama arada bir doğruları da söyletir ya. Onların bu lafı da doğru. Türkiye'yi bütün Avrupa'da rüşvet liginde birinci sıraya çıkardılar. Bütün Avrapa'da yoksullukta Türkiye'yi birinci lige çıkardılar. Dolar milyarderinde Japonya'yı geçtik, lig atladık.

İŞ VERDİNDE ÇALIŞMADILAR MI?

Şimdi bizim Aile Sigortası projemizi eleştiriyorlar. 'İnsanlara 600 lira vereceksin, yoksulları tembelliğe alıştıracaksın' diyorlar. Allah aşkına böyle bir açıklama olur mu? Sen bu insanlara iş verdin de çalışmadılar mı?

AR DAMARI ÇATLAMIŞ

YGS'ye giren 1.7 milyon çocuğun annesine sesleniyor. Boğazından kestiniz, giymediniz, yemediniz dershaneye gönderdiniz. Ne yaptılar? Şifreli sınav yaptılar. Bugün savcılığa dilekçe vermişler. 'Şifre yok' diyorlar. O koltukta oturan adamın ar damarı çatlamış.

TAYYİP ŞİFRECİ

Kılıçdaroğlu'nun YGS ile ilgili sözleri üzerine miting alanındaki kalabalık "Tayyip şifreci" sloganları atmaya başladı. Kılıçdaroğlu, sloganların üzerine, "Merak etmeyin ben onun şifresini çözdüm. Kimyası bozuldu" dedi.

GÖVDESİNİ BEN, DALLARINI SİZ SALLAYIN

Bu iktidarın bereketi yok. Ülke değil, iktidar bereketsiz. O bereketsiz iktidarın gövdesini ben, dallarını da siz silkeleyin. Ağaçtan meyve değil, bir adam düşecek. Onun adını biliyorsunuz 'Recep Bey'. Onu oradan indireceğim. Onları dut yemiş bülbüle çevireceğim.

FİRE İSTEMEM!

Duydum ki, emekliler hayatlarından çok memnunmuş. Yaz tatillerinde Kanarya Adaları'na gidiyormuşlar. Oy kullanmak için Türkiye'ye geliyorlarmış. Emeklinin derdini bir tek biz düşünüyoruz. O yüzden 9 milyon emekliye sesleniyorum: 12 Haziran'da fire istemiyorum. Herkes sandığa gidecek ve halkın iktidarına oy verecek.